Etter godt spill for Fredrikstad var Bertelsen høyaktuell til EM-kvalifiseringskampene mot Moldova og Ungarn i september i fjor. Det vekket også interesse i Fotball-Europa.

— Det stemmer at en klubb fra russisk eliteserie skulle se Bertelsen spille på Ullevaal mot Moldova, bekrefter Lura-guttens agent Torgeir Knudsen.

Kneskaden satte imidlertid en effektiv stopper både for landskampene og russisk interesse.

— Dette er ikke noe jeg har tenkt på i det hele tatt. Det eneste jeg har hørt var at en klubb fra Russland skulle se meg spille. Jeg er glad for at det ble som det ble, og at jeg nå er på plass i Viking, sier Bertelsen selv.

Fikk mental hjelp

For etter mye om og men kom han til Stavanger fra Fredrikstad på sensommeren i år. Prisen kan, etter det Aftenbladet erfarer, komme opp i 4,5 millioner kroner, alt etter hvor stor suksess venstrebacken blir i Viking.

Og nå er han også på vei mot noe. Etter en opptreningsperiode på drøyt ett år, fikk han denne uken etterlengtet spilletid på Vikings reservelag.

— Jeg har fått en fantastisk oppfølging av det medisinske apparatet i klubben fra første stund, sier Bertelsen, som også har hatt jevnlige samtaler med Vikings mentale trener, Hans Christian Knudsen.

— Jeg har pratet med Hans Christian en halvtime i uken siden jeg kom til Viking. Venstrebacken er ikke i tvil om at samtalene har vært viktige i arbeidet med å komme tilbake på banen.

— Når du har gått skadet så lenge som jeg har gjort, blir det litt sperrer oppi hodet. Da har det vært god hjelp i disse samtalene, sier Bertelsen.

Vil spille i år

For selv om venstrebacken var tydelig rusten i reservelagskampen mot Sandnes Ulf mandag, er 23-åringen fast bestemt på å kunne kjempe om en plass i startelleveren som skal jakte medalje i eliteserien i de siste seks serierundene.

— Det store målet mitt er å spille meg inn i førsteelleveren i år, sier Bertelsen bestemt.