Det norske laget inspiserer gresset på Olympiastadion. Det norske laget inspiserer gresset på Olympiastadion. Foto: Ørn Borgen

Høgmo gjør ingen endringer: Her er laget som skal slå Italia

Sjekk hvem som spiller for både Norge og Italia her.

Norge møter Italia på Olympiastadion i Roma i den siste kampen i EM-kvalifiseringens gruppe H i kveld.

Avhengig av hva som skjer i oppgjøret Malta-Kroatia, så kan Norge måtte vinne i Roma for å sikre EM-billett.

**Er du forvirret?

.**

Dette er spillerne som starter skjebnekampen for Norge. Per-Mathias Høgmo gjør ingen endringer fra hjemmeseieren mot Malta på lørdag.

Norge (4-4-1-1): Ørjan Nyland — Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Alesaami - Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Jo Inge Berget - Markus Henriksen - Alexander Søderlund.

Italia mangler både Marco Verratti og Andrea Pirlo til kveldens kamp.

Italia (3-5-2): Gianluigi Buffon (Juventus) - Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Giogrio Chiellini (Juventus) – Matteo Darmian (Manchester United), Roberto Soriano (Sampdoria), Riccardo Montolivo (Milan), Alessandro Florenzi (Roma), Mattia De Sciglio (Milan) – Éder (Sampdoria), Graziano Pellè (Southampton).

SKJEBNEKAMP MOT ITALIA: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Norge må trolig vinne mot Italia for å kvalifisere seg direkte til EM i Frankrike. Foto: Ørn E. Borgen

Per-Mathias Høgmo har uttalt før bortekampen mot Italia at en vanskeligere bortekamp finnes ikke.Italienerne har ikke tapt en kvalikkamp på hele 38 oppgjør. Enda verre derimot: De har ikke tapt hjemme i en kvalifisering på 49 kamper og 16 år.

Sist hjemmetap i en EM— eller VM-kvalifisering kom mot Danmark i 1999. Les mer om den kampen her.

Lik strategi

Høgmo varsler en kampstrategi i nærheten av det som sikret tre poeng borte mot Malta, Aserbajdsjan og Bulgaria. At laget har holdt nullen i syv av de ti siste kampene gir trygghet. Forrige gang Norge slapp inn mål var 28. april.

— Kontringsspillet blir helt klart en nøkkel når det gjelder hvordan vi skal skape sjanser, men vi kommer også til å ha ballen en del, tror Høgmo.

Det er ingen tvil om at selvtilliten har fått seg en solid boost i det norske laget etter tre strake kvalikseire. Frykten for den merritterte motstanderen virker ikke å være stor blant spillerne med rød drakt.

— Hvis vi spiller som vi gjorde hjemme mot Kroatia er alt mulig. Italia er et av de bedre lagene i verden, så det blir ikke lett. Men vi har ingenting å tape der, så vi kan bare slippe skuldrene ned, mener stopper Even Hovland.

Tror det er fordel at Italia er EM-klar

Han tror det kan være en fordel at italienerne allerede er klar for sluttspillet i Frankrike neste sommer. Det samme gjør Alexander Tettey.

Stefan Johansens makker på den norske midtbanen aner et italiensk lag som ikke kommer til å gi full gass.

— Jeg tror de kan slappe av litt på banen, noe som kan være veldig farlig. Men vi får se, sier Norwich-proffen.

Tabellen i gruppe H før siste kamp:

Lag K S U T MF-MM MF P
Italia 9 6 3 0 14-6 +8 21
Norge 9 6 1 2 12-8 +4 19
Kroatia 9 5 3 1 19-5 +14 17
Bulgaria 9 2 2 5 7-12 -5 8
Aserbajdsjan 9 1 3 5 7-16 -9 6
Malta 9 0 2 7 3-15 -12 2