— Det blir spesielt. Dette har vært livet mitt i mange år, sier Christer Kleiven til Fædrelandsvennen.

I januar 2013 ble Kleiven hentet til Odd med beskrivelsen «kommende landslagsspiller» av trener Dag Eiliv Fagermo. Nå to år senere sitter 26-åringen på et kontor i Rigedalen i Kristiansand. Han har sin første dag som nyansatt i Strømmes Reklame. Etter at kontrakten med Odd gikk ut etter fjorårssesongen valgte Kleiven og samboer Malene å flytte hjem til Kristiansand sammen med parets nyfødte sønn.

— Jeg kunne fortsatt med fotball på toppnivå, men har tatt et valg. Nå er det dette som gjelder, sier Kleiven, som blir selger med tittelen Key Account Manager hos Strømmes.

Det er langt fra hverdagen han hadde etter at han slo igjennom og tok eliteserien med storm som 21-åring i 2010. På de syv første serieomgangene scoret Kleiven seks mål.

Har 118 eliteseriekamper

Fædrelandsvennen skrev saker om at Kleiven måtte skjermes og om Auxerre-interesse. Siden gikk det tråere. Han gikk fra Start til Stabæk i 2012 – der han var kaptein for laget som rykket ned fra eliteserien. Deretter to år i Odd – der han stadig fikk mindre spilletid. Totalt ble det 126 eliteseriekamper for mannen som har spilt på samtlige u-landslag fra han var 16-år.

— Folk kan sette det stempelet de vil på meg. Jeg har hatt mange fine år på fotballbanen. At folk ikke får spille innimellom skjer overalt, sier Kleiven.

Etter exiten i Odd i fjor har han trent med Start. Midtbanespilleren har fått gode skussmål fra både spillere og trenere og innrømmer glatt at han kunne tenkt seg å fortsatt fotballkarrieren - hvis Start hadde ønsket ham i januar.

Jubel i Vigør

— Jeg gikk inn i det med et ønske om å vise at jeg var god nok. Jeg mener jeg gjorde det, men når muligheten om jobb kom kunne jeg ikke sitte på gjerdet og vente. Jeg er veldig fornøyd med å få muligheten her, forklarer Kleiven, som fortsetter i lokalfotballen.

Han blir nå spillende assistenttrener i Vigør sammen med Leif Otto Paulsen.

— Å få en sånn spiller til Vigør er jo egentlig helt vilt, sier Paulsen.

GJENNOMBRUDDET: Christer Kleiven jubler over mål mot Vålerenga i 2010-sesongen. FOTO: NTB/Scanpix.

— Han kommer til å bety mye, både som spiller og trener i Vigør. Den erfaringen han har fra Start, som kaptein i Stabæk og fra tiden i Odd blir verdifull for våre unge spillere, sier Vigør-treneren. - Hva tenker du om at en mann på 26 år som kunne spilt i eliteserien begynner å jobbe og spille i 3.divisjon?

— Det er et tøft valg. Det kommer en tid også etter fotballen, svarer Paulsen, som selv tok et lignende valg da han gikk fra Start til Vigør i 4.divisjon i 2009. ## Holder døren åpen for mer toppfotball

— Det blir artig i Vigør. Jeg kjenner mange der. Og nå får jeg fortsatt den daglige dosen skitsnakk, sier Kleiven og smiler.

- Er du helt ferdig med toppfotballen?

— Det ville være dumt å lukke døren helt. Samtidig er det her jeg vil satse nå, sier Kleiven fra kontorlokalene på Rige.

Hans nye sjef i Strømmes mener Kleiven har tatt et tøft valg.

— Vi trenger tøffe folk hos oss. Man er tøff når man tar et valg som Christer har tatt nå. Samtidig har han en ydmykhet og mellommenneskelige egenskaper som passer godt hos oss, sier daglig leder i Strømmes Reklame, Karl Johan Bjerge.