Stabæks Ingrid Hjelmseth kan hjelpe laget sitt til ny rekord dersom hun holder buret rent i elleve minutter i seriekampen mot Kolbotn søndag.

— Det blir en kamp i kampen, sier landslagsmålvakten, som både var irritert, veldig tent og etter hvert veldig glad i forrige oppgjør på Nadderud. Da sto det om en finaleplass i NM, og LSK var motstander. Stabæk vant 4-3 etter ekstraomganger.

- Det er viktig å være engasjert , ler Hjelmseth, landets beste målvakt i kvinnefotballen.

Hun har holdt buret rent i serien siden kampen mot Trondheims-Ørn 7. august på bortebane. Riktignok scoret trønderne (1-4) den gangen, men fra det målet begynte tellingen igjen. Den gamle rekorden fra tidligere, som også Stabæk har, lyder på 648 minutter uten baklengsmål. Elleve minutter vil slette den.

— Det er jo litt morsomt, men uansett er det viktigst å vinne, sier Bærum-lagets siste skanse.

The double?

Stabæk kan avgjøre gullkampen søndag, men er avhengig av litt hjelp. Dersom hjemmelaget vinner mot Kolbotn og LSK-Amazon Grimstad ender uavgjort, eller med tap for LSK, vinner Stabæk serien.

— Da har vi nådd det første av to mål vi satte oss denne sesongen, ta «The Double» kommer det fra Hjelmseth.

Den tredje cuptriumfen på like mange år ville vært stort, men Ullevaal-kampen 23. november blir tøff. Avaldsnes er motstander.

— Først må vi tenke serien. Det hadde vært deilig å kunne dra til neste landskamp som seriemester.

Hvis ikke LSK taper poeng mot sørlendingene, tyder alt på at Stabæk på bortebane mot bergenslaget Arna-Bjørnar helgen deretter avgjør det hele.

De blå har i dag fem poengs ledelse til LSK, som tapte så forsmedlig i semifinalen.

Ikke noe ekstra

- Får dere bonus dersom det blir 2 x gull?

— Nei, vi har ikke noe slikt. Vi er edruelige i klubben vår, sier Hjelmseth. Ved siden av fotballen arbeider hun som sivilingeniør i Det Norske Veritas.

I en av de syv siste kampene siden ny rekordtellingen startet, fikk Guro Pettersen stå. Hun er andremålvakt og holdt buret rent. Det er viktig at Stabæk har en keeper som kan steppe inn og som har litt erfaring, dersom skade eller sykdom skulle oppstå hos Hjelmseth.

Men enn så lenge virker Stabæks førstevalg både frisk og tent.