For Joachim Magnussen blir kveldens kamp mot Hønefoss litt spesiell. Han spilte nemlig for ringeriksklubben i to sesonger.

– Det blir nok noen kjente ansikt å se hos Hønefoss, sjøl om de har byttet ut mye av stallen siden jeg spilte for klubben, sier Magnussen.

Han var i Hønefoss i sesongene 2011 og 2012. Den første sesongen spilte klubben i 1. divisjon, før de rykket opp til eliteserien i 2012. – Jeg fikk ikke mange kamper i eliteserien for Hønefoss, men spilte en del kamper året før , minnes Magnussen.

Som trivdes bra i HBK-miljøet sjøl om han mistet tillit hos trener Leif Gunnar Smerud i 2012. Da berget Hønefoss plassen, og overrasket alle i 16. mai-kampen det året ved å slå Rosenborg 1-0 på Lerkendal.

– Jeg kom inn etter en times spill på Lerkendal. Det var stort å være med på den seieren, sier Magnussen. Nå er Joa, som han populært kalles, tilbake i Ulsteinvik og har denne sesongen åpnet lovende med scoringer mot Hamkam. og Alta.

– Vi må regne med at Hønefoss vil komme ut i hundre mot oss og være aggressive. Det blir en tøff kamp, tror Magnussen. Og lar seg ikke lure av Hønefoss sin svake sesongåpning med kun en seier, mot bunnplasserte Ull/Kisa på Jessheim.

– Dere slo kjapt tilbake etter cupfadesen mot Florø (1-5), ved å spille 2-2 mot Bryne på Jæren?

– Ja, vi har glemt Florø-kampen nå. Slikt må ikke skje igjen, sier 26-åringen. Som studerer ved Høgskolen i Ålesund i tillegg til spill for Hødd i 1. divisjon. Joa er også pappa til Emil på fire år og Olivia på to år. Så fritid er et ukjent begrep for Hødd-spissen.

– Dere har åpnet bra i årets 1. divisjon.

– Helt klart, vi har mange gode lagspillere som jobber for hverandre, sier Magnussen før møtet med gamle lagkamerater.

Stemninga i Hønefoss er alt annet enn lystig, bekrefter Jan Torkel Torstensen, sportsansvarlig i Ringerikes Blad.

– Det har vært en svært dårlig sesongåpning i en klubb som har skrudd igjen kranen når det gjelder pengebruk. Det er helt andre tider i HBK nå, sier Torstensen.

– Alle håper jo at det skal snu for laget. Men det er klart at mange frykter nedrykk ettersom det bare er blitt fire poeng så langt. Nå tror vi investor Aage Thoresen i HBK Spillerinvest vil forsterke stallen når overgangsvinduet åpner, hvis laget fortsatt ligger på nedrykksplass. Mange sentrale spillere har forsvunnet. I stedet satses det på unge lokale spillere. Men når det ikke gir poeng svikter publikum, sier Torstensen.

Og viser til at kun 270 (!) møtte til cupkampen mot Grorud — som HBK tapte.

Følg kampen DIREKTE og chat med vår journalist