Tirsdag kveld møter Norge Italia i den siste kampen i EM-kvalifiseringens gruppe H.

Det er nå den videre EM-skjebnen skal avgjøres. Det er to mulige veier til Frankrike:

  • Direktekvalifisert: Med seier i Italia blir det EM-sluttspill neste sommer. Derimot ser det mørkt ut for direkte EM-billett ved uavgjort eller tap. Kroatia møter Malta, og alt annet enn Kroatia-seier der er en stor overraskelse. Norge leder med to poeng på kroatene, og derfor vil andreplassen til Norge ryke med uavgjort i Roma og Kroatia-seier. Skal vi være sikre på direkte EM-billett må det bli seier mot Italia.

  • Playoff: Hvis vi blir nummer tre i puljen, blir det omspill. Med poengtap i Italia, samtidig som Kroatia vinner blir vi nummer tre og må ut i playoff for å gå til EM. Det er åtte lag som skal i aksjon i playoff. Oppgjørene spilles i november, og de fire lagene som går seirende ut av dobbeltkampen her får EM-billett. Alt om playoff får du her.

  • Se tabellen i Norges gruppe i bunnen av saken .

Tidligere kunne Norge også ta seg direkte til EM ved å bli beste treerlag i hele EM-kvalifiseringen.

Den muligheten er nå utelukket, fordi Ungarn har sikret seg 15 poeng på den tabellen. Norge har bare 13 poeng. Seier over Italia vil føre til at Norge går forbi Ungarn på den tabellen — men da er Norge uansett direktekvalifisert til EM.

Alexander Tettey har stor tro på Norge-seier mot Italia: Tror Italia kommer til å slappe av mot Norge.

Hvis Kroatia hadde mistet poeng mot Bulgaria sent lørdag kveld, ville Norge vært kvalifisert for EM allerede - etter 2-0 mot Malta tidligere på kvelden.

Hjelpen fra Bulgaria uteble. Kroatia hadde ingen problemer med å vinne mot et tamt bulgarsk mannskap. Sluttresultatet ble 3-0. Kroatene har nå to poeng å ta igjen på Norge før den siste runden. Der drar Norge til Roma for å møte EM-klare Italia, mens Kroatia møter Malta på bortebane.

Tabellen i gruppe H:

LagKSUTMF-MMMFP
Italia963014-6+821
Norge961212-8+419
Kroatia953119-5+1417
Bulgaria92257-12-58
Aserbajdsjan91357-16-96
Malta90273-15-122