Wolfsburg trygget annenplassen da bunnlaget Stuttgart ble slått 3-1 i tysk Bundesliga lørdag. Ricardo Rodriguez scoret to av målene.

Seieren var viktig for grønntrøyene. Ikke bare holdt den snev av liv i gulldrømmen, men den opprettholdt samtidig en sju poengs luke til serietreer Borussia Mönchengladbach, som vant 4-1 borte mot Hoffenheim.

Rodriguez tok Wolfsburg i føringen fra straffemerket i det 41. minutt. Samme mann sto bak 2-1-målet etter 65 minutter. I mellomtiden hadde Martin Harnik utlignet for Stuttgart like før pause.

Januarkjøpet André Schürrle trygget seieren da han gjorde 3-1 kvarteret før slutt.

Det var Wolfsburgs annen seier på lagets fire siste kamper. Det skiller sju poeng opp til serieleder Bayern München, som gjester Borussia Dortmund senere lørdag.

Mesterliga i sikte

Håvard Nordtveit fikk 14 minutter i Gladbachs snuoperasjon mot Hoffenheim. Sven Schipplock ga vertene ledelsen, men tre raske mål av Max Kruse, Patrick Hermann og Raffael gjorde at det sto 3-1 til bortelaget etter første omgang.

Hermann ble tomålsscorer med et tidlig mål etter sidebyttet.

Det var Mönchengladbachs tredje strake seier. Nordtveits lag holder stø kurs mot mesterligaspill neste sesong.

Tarik Elyounoussi så hele kampen fra Hoffenheim-benken.

Finne fikk innhopp

Også Leverkusen er i storform for tiden. Lørdag tok laget sin femte seier på rad da nedrykkstruede Hamburg ble knust 4-0. Leverkusen er to poeng bak Gladbach.

Freiburg har ligget under nedrykksstreken stort sett hele sesongen, men lørdag vant laget sin annen kamp på rad. Mike Frantz sørget for at Köln ble slått 1-0 på eget gress.

Bård Finne spilte det siste kvarteret for gjestene.

Det endte 2-2 mellom Eintracht Frankfurt og Hannover, mens Werder Bremen ble holdt til 0-0 hjemme mot Mainz.