Casper Ruud følger i fotsporene til pappa og tidligere storspiller Christian Ruud. Torsdag ble han tidenes yngste NM-vinner i tennis.

15-åring har «bare» fjorten titler igjen for å ta like mange titler som sin far. Far Ruud tok 15 NM-titler og var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Casper Ruud var allerede i fjor som 14-åring i NM-finalen, men måtte da gi tapt for Øystein Steiro jr.

Torsdag fikk han sin revansje da han vant finalen mot nettopp klubbkamerat Steiro med 6-2, 3-6 og 6-2. Han tok dermed sin første kongepokal.

I kvinneklassen vant Emma Charlotte Flood overlegent 6-1 og 6-2 i finalen mot Caroline Murer Rohde-Moe.

I herrer double vant Ole Jacob Reidarsønn Meum og Per Erik Ambrosius Soler, mens Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen ble norgesmestre i kvinner double.

— Stas

— På forhånd hadde jeg ikke tenkt på at jeg kunne bli tidenes yngste NM-vinner, men nå synes jeg det er veldig stas, sier hovedpersonen Casper Ruud.

Han feiret NM-tittelen torsdag kveld med middag på restaurant på Majorstuen, der de nærmeste familiemedlemmene var med.

- Hva tenkte du før finalen?

— Når jeg først hadde kommet så langt, ville jeg vinne. Slik var det ikke i starten på mesterskapet, innrømmer unggutten.

— I fjor var jeg litt for fornøyd bare med å komme til finalen. Det skulle ikke gjenta seg, ler han.

På offensiven

Pappa Christian forteller at det var en ny type spill av sønnen i finalen, og han gikk offensivt ut.

— Han tok føringen og vant 6-2, men så glipper det, han gjør noen juniorfeil og slipper motstanderen inn i kampen. Da tar Øystein det andre settet 6-3. I det tredje spiller Casper smartere og mer tålmodig og får en god ledelse. Han klarer å holde på den ut kampen. Da ble det 6-2. Christian Ruud innrømmer at han synes det er utrolig gøy av familiens «arvtager» på tennisbanen får det til i NM.

-Tennis er blitt mer og mer fysisk. Jeg er imponert og overrasket over at han slår Øystein (22 år), som er en etablert seniorspiller.

Ny skole

Casper Ruud er ferdig på NTGU, som er ungdomsskolen til Norges Toppidrettsgymnas. I høst begynte han på Wang Toppidrett, som er videregående.

Mandag er det skole og lekser igjen, og i oktober turneringsspill i Spania, men som tenåringen sier:

— Vi tillater oss litt feiring av NM-gullet.

Casper Ruud fikk også sin første kongepokal.