Et supereffektivt og strålende opplagt Sandnes Ulf ydmyket Fredrikstad på eget gress onsdag kveld. Med 6-1-seieren er de lyseblå fortsatt ubeseiret etter åtte kamper i årets 1. divisjon, og bare tre poeng bak tabellener Sogndal.

Mot Fredrikstad tok Bengt Sæternes sine menn ledelsen ved Aksel Berget Skjølsvik allerede etter sju minutters spill, og etter 22 minutter var toppscorer Pontus Engblom frampå for første gang i kampen da han på lekkert vis chippet inn 2-0. ## Tok toppscorertronen

Svensken endte til slutt på to scoringer i oppgjøret, som Sandnes Ulf vant hele 6-1. Dermed tok gaukene sin tredje seier på fire hjemmekamper, og sendte den gamle storheten fra Fredrikstad hjem med sitt verste tap på minst 35 år. Sist FFK tapte 1-6 var nemlig mot Strømsgodset 26. september 1976. — Dette føles utrolig deilig. Vi gjorde en god prestasjon, og fikk en enormt uttelling. Det er selvsagt bra, for vi trengte at det løsnet litt foran mål, sier Pontus Engblom til Aftenbladet like etter kampslutt, som med sine seks seriemål nå er toppscorer i divisjonen.

Sandnes Ulf-spissen leverte en strålende kamp på topp, og fikk også se lagkamerat Malury Martin score to pene mål. Sammen med unggutten Vegard Aasens 6-1-scoring ni minutter før slutt, sørget de for en sjelden festaften på Sandnes stadion.

— Det betyr mye for oss å spille en kamp som dette og score så mange mål i én og samme kamp. Vi har slitt litt med uttellingen, særlig på bortebane, og dette gir oss stor selvtillit. Stemningen i spillergruppen er veldig bra, og vi forsøker så godt vi kan ikke å la oss påvirke av det negative som skjer i klubbens kulisser. Det er også veldig kjekt at unggutter som Niklas Sandberg og Vegard Aasen kommer inn og markerer seg på direkten, mener Pontus Engblom.

- Godt spill

Den oppfatningen deler Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes. Han var svært fornøyd etter ydmykelsen av Fredrikstad.

— Jeg synes vi åpnet kampen veldig bra, og med de tidlige målene kom også selvtilliten. I dag synes jeg mange av spillerne våre var veldig gode. Vi var trygge defensivt, solide i midtbanen og effektive på topp. Vi har jobbet mye med å produsere sjanser og omsette dem i mål, og da er det deilig å få uttelling i kamp, sier Sæternes.

Han gleder seg over at laget tar stadig nye steg i riktig retning.

— Jeg ser progresjon i forhold til det vi gjør på trening, og synes vi er veldig sterke på hjemmebane. I tillegg er det veldig gledelig at spillere som Niklas Sandberg og Vegard Aasen gjør så gode innhopp. Dette er spillere vi har stor tro på og som vi håper kan bli noe av framtiden i Sandnes Ulf, og heldigvis følger det enda flere etter, forteller Sandnes Ulf-treneren.

Sæternes er svært fornøyd med laget seks scoringer mot Fredrikstad.

— Både avslutningene og spillet i forkant var meget bra. Det har vært et tøft program i det siste, og dette gir oss stor selvtillit inn mot kampene som kommer, sier han.

Og Pontus Engblom har stor tro på at Sandnes Ulf vi levere også i fortsettelsen.

— Vi er helt tydelige på at vi skal rett opp igjen i eliteserien. Det er ingen lette kamper i 1. divisjon og vi vet at det blir tøft, men vi har fått en god start, sier Sandnes Ulf-spissen.