Det meste av Tottenhams sommer har handlet om salget av Gareth Bale, og om alle de offensive forsterkningene som skulle sørge for at salget av ham ble glemt. Men mot Norwich lørdag var det en av få gjenværende spillere offensivt som presenterte seg.

For islandske Gylfi Sigurdsson ble dagens store helt med sine to mål. Den offensive midtbanespilleren kom aldri helt i gang forrige sesong, men viste lørdag noen av kvalitetens som gjorde at han ble hentet.

Doblet

Det første målet kom etter pasning fra den danske nykommeren Christian Eriksen like før halvtimen var spilt. Sigurdsson ble tredd gjennom etter at Tottenham hadde rullet opp et fint angrep. Alene mot keeper John Ruddy var han sikker og satte inn 1-0. Mål nummer to kom like etter pause. Den brasilianske nykommeren Paulinho slo inn, og Sigurdsson fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kloss hold.

Dermed ble seier nummer tre av fire mulige sikret for klubben fra Nord-London. Alexander Tettey ble sittende på benken for Norwich hele kampen.

Ben Arfa igjen

Manchester City har innledet med to hjemmeseirer, men måtte gi tapt på sin eneste bortetur, som gikk til Cardiff. Mot Stoke lørdag endte det uten mål i begge ender av banen.

Faktisk var hjemmelaget nærmest mål. Spesielt etter pause skapte laget flere gode muligheter. Men uten å finne veien til mål i kampen mot seriemesterne fra 2012, som nok en gang leverte en kamp under pari.

I kampen mellom Aston Villa og Newcastle gikk det langt bedre for bortelaget.

Som i 1-0-seieren hjemme mot Fulham sist var det Hatem Ben Arfa som scoret først for gjestene. Kantspilleren satte ballen i mål da det var spilt 18 minutter. Et innlegg fikk gå gjennom feltet, før den endte opp i beina hans.

Men etter pause utlignet Villas store stjerne, Christian Benteke. Den kraftfulle spissen stanget inn utligningen etter 67 minutter.

Seks minutter senre kom imidlertid avgjørelsen for Newcastle. Ben Arfa forsøke seg med et skudd som endte med retur. Det luktet Yoan Gouffran, som benyttet muligheten til å sette inn 1-2, som også ble kampens sluttresultat.

Måltørken over

For West Bromwich så måltørken ut til å fortsette borte mot Fulham og Brede Hangeland. Laget fra Birmingham-området hadde ennå ikke scoret i årets sesong, som det eneste laget i Europas fem beste ligaer.

Hjemmelagets Steve Sidwell, ikke kjent som den mest notoriske målscoreren, satte inn det som så ut til å bli kampens eneste mål etter halvspilt første omgang. Målet kom etter et hjørnespark.

Men på overtid i annen omgang fant endelig gjestene veien til mål. Og det var midtstopperen Gareth McAuley som sørget for å ende måltørken etter et hjørnespark- John Arne Riise var ikke i troppen for Fulham, som har fire poeng etter fire kamper.

Opprykkslag delte poengene

For Hull og Cardiff endte det som i fjor, da lagene spilte på nivå to. Men 2-2 fra sist sesong ble til 1-1 lørdag for de to nyopprykkede lagene.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 40 minutter. Tom Huddlestone la inn, og inne i feltet befant midtstopper Curtis Davies. Forsvareren gjorde ingen feil, og stanget ballen i mål til 1-0. Men etter pause utlignet Peter Whittingham for gjestene. Han har lenge vært ansett for å være blant de aller beste på nivå to i engelsk fotball, og fikk vist fram litt av hvorfor i Hull. Utligningen kom etter et flott angrep da en time var spilt.