foto
FORLATER ROSENBORG: Ole Selnæs på torsdagens Rosenborg-trening i Maspalomas. Til helgen reiser han til Frankrike og sin nye klubb St. Etienne. Foto: Ole K. Sagbakken

MASPALOMAS (adressa.no): Han tør ikke trekke på smilebåndene før absolutt alt er klart, Alexander Søderlund. Fredag eller lørdag reiser Ole Selnæs til Frankrike, og først når den endelige kontrakten er undertegnet, vil spissen kunne glede seg for alvor.

— Foreløpig er klubbene enige, så får vi se. Men jeg håper det går i orden med en persollige kontrakten. Ole vil passe perfekt hos oss, sier Søderlund til adressa.no.

— Hvordan?

— Han var jo årets beste spiller i Norge i fjor, og jeg som kjenner ham godt vet hvor god han ertil å holde tempoet oppe i spilletog til åfinne de rette rommene med pasningene sine. Vi har byttet litt på formasjonen de ukene jeg har vært her, men du skal ikke se bort fra at de bygger laget rundt Ole når han kommer.

-Så god er han, sier Søderlund.

Har snakket sammen de siste ukene

Kontakten melom Rosenborg og St. Etienne har pågått i to knappe uker. Og Søderlund medgir at han har vært en samtalepartner for Selnæs underveis i prosessen.

— At han kommer hit handler ikke om meg. Men jeg har jo snakket med ham om hvordan jeg har hatt det, og slike ting. Jeg har bare positive ting å si. Jeg har vært i utlandet tidligere, også, og gjort meg mine erfaringer både på godt og vondt.

— Men i denne klubben føler jeg megordentlig hjemme. Man tar vare på hverandre, og unner hverandre suksess, sier Søderlund – som har spilt seg til fast plass og også begynt å score mål.

- Hvordan er nivået?

— Vi møter bare gode lag her. Alle motstanderne er minst på nivå med RBK eller bedre. Sånn sett tror jeg det er en veldig fin utviklingsarena for Ole, sier «Søder», som også lover å ta med seg 21-åringen på franskkurs.

— Ja, jeg har startet på kurs. Det er viktig, gliser han.

Spissengleder seg til å få en tidligere lagkompis ute på banen – men også utenfor.

— Ja, Ole vil bety mye også for meg i kampene, med venstrefoten sin. Men det er utrolig godt å ha en som jeg kjenner så godt utenfor banen, også. Jeg gleder meg – dersom det nå går i orden, forklarer «Søder».

Møter Zlatan - uten Selnæs

Søndag spiller St. Etienne mot Paris St. Germain og Zlatan Ibrahimovic. Den kampen rekker uansett ikke Selnæs. Men det gjør Søderlund.

— Zlatan er sjefen. Sånn er det bare. Ellers er det jo et kanonlag som suser gjennom serien her nede. Jeg gleder meg veldig til den kampen, sier Søderlund.