Det sørafrikanske laget er med i rittet for første gang, og tok mandag ut den endelige troppen. Blant de ni navnene er Edvald Boasson Hagen blant de mest rutinerte.

— Boasson Hagen tar med mye rutine ettersom han har kjørt på lag med to tidligere Tour de France-vinnere, skriver Qhubeka på nettsidene sine.

Til TV 2 sier Boasson at han sliter med forkjølelse under to uker før Touren.

— Jeg har vært litt forkjølet i uken som har vært. Det er ikke optimalt, men jeg håper det blir bedre til torsdag og tempoen i NM. Om sykdommen ikke utvikler seg mer, er planen å stille i NM. Jeg har hatt en ganske vanlig forkjølelse og en sår hals. Om jeg kan hevde meg i NM? Jeg håper det, men jeg har ikke fått kjørt noen harde økter i uken som har vært, sier syklisten.

Ødelegger ikke

Han avviser at forkjølelsen skal skape problemer for prestasjonene i TdF.

— Nei, det skal ikke være noe problem. Det er bedre å være syk nå enn senere. Det er tempoen på torsdag som eventuelt er i fare, sier 28-åringen.

Dette er den endelige troppen:

Edvald Boasson Hagen, Steve Cummings (Storbritannia), Tyler Farrar (USA), Jacques Janse van Rensburg (Sør-Afrika), Reinardt Janse van Rensburg (Sør-Afrika), Merhawi Kudus (Eritrea), Louis Meintjes (Sør-Afrika), Serge Pauwels (Belgia), Daniel Teklehaymanot (Eritrea).

(©NTB)