TIL 2-spilleren Brian Stangnes Kjeldsberg (17) reiser i morgen tidlig til tyske Kaiserslautern for å trene med klubbens juniorlag fram til fredag. Kaiserslautern er tidligere TIL-spiller Ruben Yttergård Jenssens nåværende klubb som per i dag kjemper om opprykk til Bundesliga.

— Det blir sikkert artig. Jeg har visst om intererssen deres en stund, så det har ligget litt i kortene. sier Kjeldsberg til iTromsø.

- Spennende mulighet

Trener Lars Petter Andressen karakteriserer Stangnes Kjeldsberg som en "venstre kantspiller med stor fart, og som er god til å utfordre."

— Denne muligheten kom i etterkant av at rekruttlaget vårt tidligere i år var på turne i Tyskland, og møtte blant annet Kaiserslautern. De var imponerte over han, og ønsket et prøvespill, sier TIL 2-trener Andressen.

Han reiser sammen med unggutten til Tyskland.

— Disse turene vi har hatt med laget gjør at vi får gode referanser mot europeisk fotball, og når unge spillere hos oss også får slike muligheter som Brian nå får er det også et pluss. Toppklubbene er dessuten slik at de henter spillere i veldig ung alder og bruker penger der. Det går an å selge spillere også på det nivået vi er på, sier Andressen.

Skal spille kamp

Juniorlaget Stangnes Kjeldsberg skal trene med slo TIL 3-0 da de møttes. I løpet av oppholdet som er fram til fredag er tanken at 17-åringen også skal få spille en kamp.

— Det er et godt juniorlag i en stor klubb med et godt akademi for unge spillere.

Også Freiburg viste interesse for spilleren i løpet av turneen i Tyskland.

— Men de har ikke kommet med noe så konkret som et prøvespill, sier Andressen.

Andressen karaktereriserer Stangnes Kjeldsberg som en "venstre kantspiller med stor fart, og som er god til å utfordre."

Stangnes går til daglig på NTG i Tromsø, og spiller fast for TILs reservelag i 3.-divisjon. Men særlig nervøs er han ikke før turen.

— De spiller bare fotball de og. Hva som skjer i ettertid får jeg bare ta som det kommer, sier Stangnes, som har amatørkontrakt med TIL.

Følges av Nilsen

Stangnes fikk i midten av april prøve seg på A-lagstrening med TIL.

Den gang hadde TILs hovedtrener Steinar Nilsen følgende å si om angrepsspilleren, som opprinnelig er fra Skjervøy.

– Brian er en offensiv spiller som kan bekle roller i toppleddet i banen, og kanskje aller mest spissrollen. Han er en av flere unge gutter som vi prøver å identifisere og følge med videre, sa Nilsen til iTromsø.

Opprykksspenning

Kaiserslauterns opprykkshåp blir trolig avgjort i helga. Per i dag ligger de på fjerdeplass før siste serierunde, og er avhengig av at lag nummer to eller tre feiler.

Skulle Kaiserslautern bli nummer to rykker de direkte opp. En tredjeplass vil gi kvalik mot et Bundesliga-lag, mens plasseringen de innehar nå vil bety fortsatt spill på nest øverste nivå.