De sørgende menneskene applauderte da bilen som fraktet Eusébios kiste kjørte gjennom gatene. Omtrent 10.000 mennesker var til stede da den rød— og hvitkledde kisten ble båret inn på Benficas stadion og plassert på midten av banen.

Flere av dem kastet Benfica-skjerf på begravelsesbilen og gråt mens de ropte «Eusébio, Eusébio».

— Eusébio var av en annen verden, slik Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er. Han blir Benficas evige legende, sa klubbens trener Jorge Jesus.

Storscorer

Eusébio da Silva Ferreira vokste opp i afrikansk fattigdom, men ble en av verdens beste fotballspillere på 1960- og 1970-tallet.

Han ble født i den daværende portugisiske kolonien Mosambik, men flyttet til Lisboa som tenåring. Han vant europacupen med Benfica i 1962 og hjalp også laget til elleve serie- og fem cupgull. I 1966 ble han toppscorer i VM med ni mål. Året før ble han kåret til Europas beste fotballspiller.

Foruten 15 år i Benfica, fra 1960 til 1975, spilte Eusébio også for flere klubber i USA, Canada, Portugal og Mexico. I løpet av karrieren spilte han 745 fotballkamper for klubb— og landslag, og han scoret til sammen 733 mål.

Landesorg

Portugisiske myndigheter innførte tre dagers landesorg etter Eusébios dødsfall. President Anibal Cavaco Silva og statsminister Pedro Passos Coelho var til stede under minnestunden, som ble holdt i en kirke like ved Benficas stadion mandag ettermiddag.

— Portugal har mistet en av sine mest elskede sønner. Landet sørger over hans død, sa Cavaco i forkant av minnestunden.

Eusébio, som ble 71 år, ble begravet på en nærliggende kirkegård etter minnestunden. (©NTB)