GYLLENBORGHALLEN: BKT hadde gjort det vanskelig for seg selv med 3-0-tap borte mot 1.-divisjonslaget Dristug på lørdag.

Foran returoppgjøret i Tromsø søndag formiddag var situasjonen enkel, 3–0 eller 3-1-seier ville føre til et «golden set» for å avgjøre hvilket lag som tok seg til semifinalen.

BKT slet i starten av kampen og lå under 8-12, men snudde og tok 1. settet 25–22. De fulgte opp med 25–21 og 25–17 og vant dermed 3–0. Dermed skulle det hele avgjøres med et «golden set», første lag til 15 poeng.

BKT kom skeivt ut og lå under 5-9, men snudde til 11–10. Men da det gjaldt som mest sviktet BKT og tapte det avgjørende settet 13–15. – Vi blir litt defensive og kommer bakpå i siste settet. Når man spiller til 15, er det litt bingo, og i dag var det ikke vi som trakk vinnerloddet, sier BKT-trener Edgar Broks.

– Pinlig

Broks var forbannet etter tapet og sparket en volleyball i sinne etter kampslutt.

– Det er lenge siden jeg har vært så skuffet etter et tap, men vi gjorde det veldig vanskelig for oss selv med tapet på Åmli dagen før. Men på slutten er vi rett og slett for dårlig, sier Broks.

– Var det pinlig å ryke ut mot et 1.-divisjonslag?

– Ja. De er riktignok et lag med elitekvaliteter, men det er først og fremst den blemmen vi gikk på borte som var verst. Kampen i dag var mange hakk opp, men vi er ikke der vi skal være på slutten, sier Broks.

Matt Thobe er enig.

– Bortetapet var pinlig og det er der vi roter det til for oss selv. Vi har ikke samme bredde i laget i år og er ikke like god med ballen som tidligere, så konsentrasjonsnivået må opp, sier Thobe.

– Verste på mange år

Martin Støyten var også langt nede etter tapet.

– Jeg har vært så skuffet én gang tidligere og det er noen år siden. De er et bra 1.-divisjonslag, men det betyr ikke at vi ikke skal slå de. Det er ingen god følelse å stå her nå, sier Støyten.

Broks innrømmer at laget var langt nede.

– Spillerne er irritert, forbannet og frustrert og det skulle bare mangle. De må kjenne på slike følelser. Nå blir det ingen cupfinale på oss, det toget er kjørt, så nå må vi bare fokusere på serien og Nordic League, sier Broks.

Amerikanske Matt Thobe mener laget må slå fort tilbake.

– Vi må ta en dag nå og klarne hodet og så rette fokus mot det tøffe kampprogrammet. Er vi på vårt beste kan vi gå videre i Nordic League og så kan vi kjempe om å vinne serien hvis vi kommer oss til sluttspillet der, sier Thobe.