FØLELSESLADET: Michael Woods brøt sammen etter målgang. Foto: Alvaro Barrientos / TT NYHETSBYRÅN

Woods brast i gråt etter etappeseier i Vueltaen - fortalte om personlig tragedie

Canadiske Michael Woods vant den 17. etappen i Vuelta a España.

Publisert:

Han var del av et større brudd som gikk inn. Simon Yates fortsetter i ledertrøyen.

En gruppe fikk stikke tidlig på etappen, og bruddet holdt helt til mål selv om avslutningen var av det tøffe slaget på vei opp til Balcón de Bizkaia.

31 år gamle Woods var fem sekunder foran Dylan Teuns. Belgieren måtte nok en gang nøye seg med å være nest best på en etappe i årets utgave av Grand Tour-rittet.

I intervjuet etter etappeseieren brøt candieren sammen. Woods tilegnet seieren til sin døde sønn.

Tenkte på sønnen

– Min kone og jeg mistet vår ufødte sønn nylig. Han het Hunter, og denne seieren var for ham. Jeg tenkte på ham hele veien opp fjellet, sa en tydelig rørt Woods, som startet med sykling først da han var midten av 20-årene.

– Det var så mye folk langs veien som heiet på meg, og sportssjefen min oppmuntret meg ved å si at jeg måtte vinne for familien min, sa en gråtende Woods.

Sky-rytteren David de la Cruz fikk bare med seg Michael Woods da han satte inn et støt med 1,2 kilometer igjen. Teuns og Rafal Majka kom bakfra, men da teten var blitt til en kvartett slo Woods til.

På det meste var stigningen opp til Balcon de Bizkaia på over 20 prosent. De siste sju kilometerne startet på 210 meter, og målgangen var rundt tusen meter over havet.

Etappen ble vunnet av canadiske Michael Woods. Foto: Alvaro Barrientos / TT NYHETSBYRÅN

Tok innpå

Bak i feltet satt Simon Yates i den røde ledertrøyen. Sammenlagttoer Alejandro Valverde angrep med 3 kilometer igjen til toppen. Den colombianske sammenlagtfavoritten og lagkameraten Nairo Quintana måtte derimot slippe.

Valverde slo Yates med sju sekunder slik at den spanske veteranen knappet inn britens forsprang til 25 sekunder. Spanske Enrique Mas kjørte seg opp til tredjeplassen sammenlagt, men han er 1.22 bak lederen.

For de norske syklistene ble etappen en liten nedtur. På veien opp gikk italienske Fabio Aru i asfalten, og kapteinen til Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm pådro seg flere skrubbsår på baken og hoften.

(©NTB)

Publisert: