— Vi hadde mange gode sjanser, men vi utnyttet dem ikke. Jeg fikk heldigvis sjansen og traff godt på mitt forsøk. Det var godt å få med seg tre poeng i åpningskampen, sa Boateng i et intervju vist på Viasat.

Gigantoppgjøret mellom mesterne fra Tyskland og England så ut til å ende målløst.

Men Bayern Münchens midtstopper Jerome Boateng ville det annerledes i sluttminuttene.

To minutter før slutt måtte Manchester City-keeper Joe Hart ut i full strekk for å avverge langskuddet fra Boateng.

Men minuttet senere klinte samme Boateng ballen i mål etter en volleyavslutning fra hjørnet av 16-meteren. Ballen gikk via ryggen til lagkamerat Mario Götze og i mål.

Lykkerus

Boateng stormet mot sidelinjen i lykkerus og jublet som kampens stroe matchhelt. Men når UEFA får studert nok repriser av vinnermålet er det ikke utenkelig at det er Götze som blir krediert målet. Bayern München vant uansett 1-0. Og den den som havnet i fokus i sluttminuttene var Boateng, som spilte for nettopp Manchester City i 2010/11-sesongen.

Boateng dro til England etter VM i 2010, som en del av Citys storsatsing. Men tiden i England ble ikke noen stor suksess for tyskeren.

I stedet vendte han hjem til Tyskland og Bayern München. Der vant han trippel i 2013-sesongen. I sommer ble han verdensmester med Tyskland. Og i kveld sendte han Bayern München på vinnersporet igjen.

Strålende keeper

Før minuttet var spilt burde Thomas Müller sendt vertene i ledelsen. 24-åringen rundet keeper Joe Hart, men avslutningen gikk i nettveggen.

Spørsmålet var om Müller burde fått straffespark.

Bayern startet med en voldsom offensiv og City slet en stund med å komme inn i kampen.

Hjemmelaget kunne ledet med både ett og to mål ved pause.

Både nevnte Müller, Mario Götze og Robert Lewandowski hadde store muligheter, men uten å lykkes.

For Manchester City-keeper Joe Hart storspilte på Allianz Arena.

Førsteomgangen endte målløs. Det hadde gjestene fra England mest grunn til å være fornøyd med.

Manchester City levde farlig i München. Og etter hvilen var ikke Hart like stødig.

Først misset han ballen i feltet. Men Juan Bernat fikk ikke dreis på avslutningen fra skrå vinkel og Hart fikk justert seg inn.

Rett etter misset Hart på nytt. Ballen traff Fernandinho, og hele Bayern-leiren ropte på straffe fordi de mente ballen traff hånda til midtbanespilleren.

Få minutter senere ville Bayern-spillerne igjen ha straffespark, da Bacary Sagna rev Mehdi Benatia i trøya.

Men dommer Alberto Undiano Mallenco var ikke enig.

Robben kastet seg - igjen

Manchester City lå kompakt og forsvaret seg godt. Fremover på banen var de ikke like gode.

Kvarteret gjensto å spille på Allianz Arena. Ville gigantoppgjøret ende målløst?

På benkene gjorde de de i hvert fall sitt for at det ikke skulle gjøre det.

Manchester City satte inne effektive og målfarlige Sergio Agüero.

Sekudner senere svarte Pep Guardiola med å sende Arjen Robben, fotball-VMs beste spiller, ut på banen.

Nederlenderen trengte ikke mer enn fem minutter på å havne i fokus. Robben gikk overende og ropte på straffespark. Men 30-åringen kastet seg ned teatralsk, TV-bildene viste at det ikke var straffespark.

To minutter før slutt klinte Jerome Boateng til fra 20 meter, Hart strakk seg så lang han var, og fikk slått til hjørnespark.

Men minuttet senere satt den for samme Boateng. På hjørnet av 16-meteren klinte han ballen i hjørnet. En fantastisk scoring av den tidligere Manchester City-spillereren.

Og kampen sett under ett var det et fullt fortjent resultat.