TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborg hockey – Stavanger Oilers 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Ekstremværet Ivar stoppet ikke kveldens kamp mellom Rosenborg og Stavanger Oilers i Leangen ishall, men mange tok oppfordringen om å holde seg hjemme torsdag.

Rosenborg har et tilskuersnitt på 1595, som er 5. mest i eliteserien, mens bare 1009 møtte opp til kampen mot Stavanger.

Stavanger best i gang

Hjemmelaget fikk sjansen i overtall etter snaut fire minutter, men kom ikke til mer enn en halvsjanse i spill fem mot fire.

Rosenborg fortsatte likevel å være det førende laget i Leangen og kom til en ny mulighet etter sju minutter. Da valgte Stavanger å ta time out. Det ga uttelling nesten umiddelbart. Stavager gikk opp til 1-0 ved Tommy Kristiansen.

Spillet åpnet seg opp i spill fire mot fire, men ingen av lagene utnyttet det. I Stavangers første overtallsspill like etter, økte rogalendingene til 2-0, ved Mats Larsen Mostue. Rosenborg fikk sjansen i overtall igjen mot slutten av perioden, men klarte ikke å redusere.

Skuddstatistikk i 1. periode: 13-9

Rosenborg reduserte i overtall

Rosenborg yppet seg i overtall etter omtrent fem minutter av midtperioden, der Lou Dickenson hadde den største sjansen, men fikk en ny kalddusj etter 6.35 da Christian Dahl-Andersen scoret 3-0-målet etter 25.35. Hjemmelaget klarte heller ikke å utnytte kveldens fjerde mulighet i overtall, før de holdt unne Stavangers andre. Alle gode ting var fem i Leangen ishall. 3-1-reduseringen kom i nytt overtallsspill, etter scoring av Jack McNamara.

Spill fire mot fire samt nytt Rosenborg-overtall resulterte ikke i nye mål.

Skuddstatistikk i 2. periode: 10-17

Slåsskamp på slutten

Den siste perioden åpnet forsiktig, før vi fikk kveldens tredje fire mot fire-periode etter vel fem minutter. Nok en gang uten scoring. Like etter ble én spiller for hvert lag utvist nok en gang, også uten uttelling. Med seks minutter igjen å spille i Leangen, havnet Rosenborgs Greg Jacina og Stavangers Tommy Kristiansen i en ganske heftig nevekamp, og begge måtte forlate isen for godt.

Rosenborg fikk en ny mulighet i overtall mot slutten av kampen, men kom ikke nærmere enn 3-1 mot et av ligaens beste lag. Isteden var det Martin Strandfeldt som økte til 4-1 for Stavanger Oilers, i åpent mål. Det ble også sluttresultatet.

Skuddstatistikk i siste periode: 6-14