Barcelona øynet et comeback, men måtte også denne sesongen reise tomhendt hjem fra Vigo. Celta rystet katalanerne og vant 4-3. Hjemmelaget gikk ut i hundre og ledet 3-0 etter bare litt over en halvtime. Scoringene kom mellom det 22.— og 33. minutt. Pione Sisto startet målfesten, mens Iago Aspas doblet ledelsen. Vondt ble til verre da Jeremy Mathieu gjorde selvmål.

For første gang siden 1995 måtte Barcelona tåle å ligge under med tre mål til pause i en La Liga-kamp.

Gerard Pique ga gjestene troen tilbake med sin redusering i det 58. minutt. Kort tid senere sto det 2-3 da Neymar var sikker fra straffemerket.

Barcelona jaget en utligning, men ble knallhardt straffet for Marc-Andre ter Stegens nonchalante keeperspill etter 77 minutter. Fra kort hold ble tyskerens utspill headet i nettmaskene av Pablo Hernández. En grov tabbe av ter Stegen.

Men dramaet var ikke over der. På tampen kom Pique med nok en redusering, og Celta ble satt under et enormt press. Vertene var tydelig slitne, men holdt unna.

Også i fjor måtte de regjerende mesterne se seg slått på Balaidos. Den gang vant Celta 4-1. Tapet betyr at Barcelona ligger på fjerdeplass etter sju runder. Det skiller to poeng opp til Madrid-klubbene Atlético og Real.

Fjerde uavgjort

Tidligere søndag var det kun Gareth Bale som klarte å svare for Real Madrid etter at Fran Rico hadde sendt Eibar i ledelsen. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling.

Rico scoret etter bare seks minutter, men Bale utlignet i det 18. minutt etter en målgivende pasning av Cristiano Ronaldo.

Real spilte dermed sin fjerde strake kamp uten seier. Zinedine Zidanes menn står med tre strake uavgjorte kamper i serien og én i mesterligaen.

Real Madrids Cristiano Ronaldo reagerer etter at de spilte 1-1 mot Eibar søndag. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB scanpix

Hovedstadslaget mistet også serieledelsen til rivalen Atlético Madrid.

Strafferedninger

Valencia-keeper Diego Alves ble den første som reddet to straffespark i en kamp i La Liga siden 2009, men Atlético vant likevel søndagens kamp 2-0. Atlético-stjernen Antoine Griezmann fikk muligheten fra straffemerket like før pause på stillingen 0-0, men den brasilianske keeperen reddet forsøket fra franskmannen.

Griezmann gjorde imidlertid opp for seg da han sendte bortelaget i ledelsen etter timen spilt.

Seks minutter etter ledermålet fikk Atlético enda et straffespark, men heller ikke veteranen Gabi klarte å overliste Alves i Valencia-målet.

Barcelona igjen

31-åringen har dermed reddet flere straffespark enn han har sluppet inn i Spania. Av 45 straffespark har keeperen reddet 22, sluppet inn 21, mens to forsøk har gått utenfor, skriver fotballekspert Petter Veland påTwitter.

Alves er den første til å redde to straffespark i en kamp i La Liga siden Diego López gjorde det samme i oppgjøret mellom Sporting og Villarreal i 2009. Men strafferedningene holdt ikke til poeng for Valencia i søndagens kamp. Like før slutt sikret Kévin Gameiro 2-0-seier til Atlético. (©NTB)