— Dette betyr at jeg holder et visst nivå. Nå får jeg trene med de beste, og får veldig god matching i treningshverdagen, sier Haga på telefon fra Tost i Spania, hvor han er på treningsleir med landslaget.

Gjennombruddet

En kombinasjon av seriøsitet, målbevissthet og gode resultater er grunnen til at gutten fra Hommersåk nå tar steget opp fra juniorlandslaget før årets sesong.

— Sondre ble tatt ut til seniorlandslaget av de enkle grunner at han er ivrig, har vist stor framgang og hadde gode resultater forrige sesong. Han satser knallhardt for å bli best mulig, sier landslagstrener Per Ole Svensrud til Aftenbladet.

Haga fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, med gull i femte VM-runde for juniorer som det store høydepunktet. De gode resultatene gjorde at han ble tildelt prisen for årets gjennombrudd på Norges Motorsportforbunds galla i fjor.

Verdensmester 2020

Tidligere i år signerte han også en viktig avtale med det internasjonale triallaget Top Trial Team. Årets første konkurranse er om en måneds tid, og unggutten har målet klart for sesongen.

— Junior-VM er årets høydepunkt og prioritet, og der er målet å havne topp fem sammenlagt, sier unggutten.

For tiden har Haga tre treningsøkter til dagen i Spania. All treningen er resepten for å nå det store målet om VM-gull i år 2020. — Jeg har jobbet mot dette målet siden jeg var 12 år gammel, og jeg er på god vei. Det blir tøft, og det kommer til å kreve mye trening, sier 16-åringen.