Forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund vedtok i dag ikke å tildele Rosenborg elite lisens for kommende sesong. Dermed er det snipp snapp snute for byens elitelag i hockey.

Adressa.no har vært i kontakt med Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund, men han ønsker ikke å gi noen kommentarer til saken før litt senere i ettermiddag.

— Jeg har ingenting å si før etter klokken 15, sier han. Etter det Adresseavisen forstår, planlegger forbundet å sende ut en pressemelding om saken på det tidspunktet.

Tar elitelaget til skifteretten

— Lisensnekten gjelder både spill i elite- og førstedivisjon. Og det å klare å forsvare den gjeldsbyrden som er opparbeidet i klubben med spill i 2. divisjon er umulig. Da gir svaret seg selv. Det blir å ta klubben til skifteretten, og legge ned elitesatsingen, sier styreleder Thomas Wiggen.

Wiggen fikk en telefon fra generalsekretær Ottar Eide i hockeyforbundet med den tunge beskjeden tidlig i ettermiddag.

— Avslaget er basert på den dokumentasjon vi har levert inn, i form av rapporten fra revisor og den økonomiske situasjonen. Forbundet opplever at klubben er i en uholdbar økonomisk situasjon, sier Wiggen.

Dermed blir eliteserien kommende sesong spilt med kun ni lag i ligaen.