Fløy vant den høydramatiske kampen 4-3, men brukte Torjus Kydland som egentlig skulle sonet for tre gule kort.

Vindbjart leverte inn protest raskt etter kampen, og nå har NFF bestemt at den blir gjort om til 3-0-seier.

«Av foreliggende dokumentasjon og forklaringer går det klart frem at Fløy-spilleren spilte kampen mot Vindbjart til tross for at han hadde fått gult kort i tre tidligere seriekamper i løpet av 2016-sesongen. Spilleren var således ikke spilleberettiget i kampen mot Vindbjart. Fløy har også erkjent at spilleren har blitt tildelt gult kort i tre tidligere kamper.

Det følger av reaksjonsreglementet at dersom et lag benytter en spiller som ikke var spilleberettiget, skal kampen «regnes som tapt for den klubb som benyttet vedkommende», med mindre «særlige forhold» tilsier noe annet.

Etter en helhetsvurdering kan ikke doms— og sanksjonsutvalget se at det foreligger «særlige forhold» som tilsier at Fløy, tross lovbruddet, skal stå som vinner av kampen», skriver NFF på sine hjemmesider.

Det skjer kun halvannen time før Vindbjarts bortekamp mot Arendal klokka 18.00 som du kan følge på våre nettsider.

Vindbjart og trener Steinar Skeie har blitt beskyldt for å vite om karanten før kampstart. Hvilket vil si at Vindbjart i så måte nærmest var sikret seier på forhånd uansett utfall, ettersom vanlig praksis er at lag som bruker uberettigete spillere taper kampen 0-3. Skeie har derimot avvist at dette var tilfelle.

— Det er ikke noe overraskende for alle som kjenner til reglene, men det er en seier med bismak. Jeg ville helst vunnet tre poeng på ordentlig måte, sier Steinar Skeie til Fædrelandsvennen.

- Har det noen påvirkning til oppladningen av kampen mot Arendal i kveld?

— Forhåpentligvis en god påvirkning. Det er alltid fint å komme til Arendal, og det pleier å være fint å reise herfra. Det blir en knallkamp, svarer Vindbjart-treneren.

Fædrelandsvennen utvider saken.