PAS GIANNINA — ODD 3-0

Odd står overfor en vanskelig oppgave i returoppgjøret mot greske PAS Giannina i 2. kvalifiseringsrunde i europaligaen. Dag-Eilev Fagermo lover et toppet lag i Skien etter et 0-3-tap i Hellas.

Uten verken Olivier Occean (hvilt), Fredrik Semb (hvilt) eller Jone Samuelsen (skadd) ble det tøft for Odd mot PAS Giannina, til tross for at grekerne har sesongpause.

Hjemmelaget styrte kampen fra start til slutt og får med seg en solid 3-0-seier til Skien når returoppgjøret skal spilles torsdag i neste uke.

Dag-Eilev Fagermo var langt fra fornøyd med det Odd viste torsdag kveld og varsler toppet lag i Skien.

– Dette var gutter mot menn. Vi tapte altfor mange duller, sa hovedtreneren på presskonferansen etter kampen ifølge Varden.

Stjerneskuddet Rafik Zekhnini var med til Hellas, men ble sittende på benken hele oppgjøret.

– Vi sparte noen av våre beste spillere. Nå skal vi gjøre endringer og spille med toppet lag i hjemmekampen, sier Fagermo.

Tre baklengs

Allerede etter sju minutter tok hjemmelaget ledelsen på kampens første sjanse da kaptein Alexios Michail sendte ballen i mål fra ti meter på direkten.

Etter en drøy halvtime ble vondt til verre da Noé Acosta stanget inn 2-0 på bakre stolpe etter et innlegg fra høyre. 20 minutter før slutt fastsatte samme mann sluttresultatet til 3-0 da han pirket inn en retur fra Odd-keeper Sondre Rossbach.

Odd slet med å bryte ned den greske forsvarsmuren gjennom hele kampen, og bortsett fra et brukbart skuddforsøk fra Henrik Kjelsrud Johansen etter en times spill, maktet ikke bortelaget å true PAS Giannina.

Håper på hjelp fra fansen

Fagermo mener ikke Odd-laget undervurderte PAS Giannina.

– Men vi var dårligere enn vi pleier. 3-0 er ikke et godt resultat, men vi er gode hjemme, så det er langt ifra umulig. Jeg håper vi får publikum til å gi oss støtten vi trenger. Her var de fantastiske, sier hovedtreneren.

I fjor gikk Odd helt til omspillsrunden i kvalifiseringen til europaligaen. Der imponerte laget stort mot den tyske storklubben Borussia Dortmund på hjemmebane, men røk likevel ut med god margin.