Veteranen i RBK har hatt en god sesong på RBKs høyreback, og er en spiller som supporterne, på tvers av klubbfarger, tydeligvis vet å sette pris på.

For i regi av norsk supporterallianse har fansen kåret fram sin favoritt i 2007, og begrunnelsen for at Supermann Strand er fansens mann, er som følger:

"Gullskjerfet kåres til en spiller som supporterne setter pris på. Prisen skal gå til en spiller som viser at han bryr seg om supporterne, er respektert av både egne og andres supportere, alltid yter maksimalt, og er en lagspiller. I tillegg skal man ha ballferdigheter!"

"Roar Strand har siden overgangen til Rosenborg i 1989 vunnet 14 seriegull samt cuptriumfer, spilt flere mesterligakamper enn flere av de største stjernene i Europa, og alltid spilt profesjonelt uansett motstander. I tillegg er han svært anvendelig på banen, det være seg høyreback eller venstreving uten å spille noe svakere av den grunn. Han har i alle år fremstått som et forbilde for yngre fotballspillere, og alle disse grunnene gjør at det er helt fortjent at Gullskjerfet 2007 går til Roar Strand".

De andre nominerte til Gullskjerfet var Thorstein Helstad, Håkon Opdal og Alanzinho.

Tidligere vinnere av Gullskjerfet;

2001 — Erik Holtan (Odd Grenland)

2002 - Torgeir Bjarmann (Lillestrøm)

2003 - Martin Andresen (Stabæk)

2004 - Erik Hagen (Vålerenga)

2005 - Kristoffer Hæstad (Start)

2006 - Daniel Nannskog (Stabæk)