TEL AVIV(aftenposten.no): Som aftenposten meldte fredag er interessen rundt det norske laget enorm. I tillegg til de rundt 20 norske journalistene som dekker mesterskapet får laget mellom fem og ti henvendelser om dagen fra alle mulige slags medier.

Men det som blir skrevet går trener Tor Ole Skullerud hus forbi. Han har nemlig ilagt seg selv mediefri.

— Jeg har sluttet å lese det som står om oss, sier U21-treneren til Aftenposten.

I Spania-boblen

Mens spillerne sier de ligger på rommene sine og surfer på nettaviser, følger med via Twitter og Facebook, har Skullerud skrudd av mediebryteren. Han stiller opp på pressemøter, men det er det.

- Jeg leste litt underveis i EM, men nå leser jeg ikke noe, nå har jeg sluttet med det. Jeg går inn i denne boblen vi snakker om. Det blir bare variabelt fokus av å sitte og lese det dere skriver. Nå skal vi fokusere på Spania-kampen og være veldig konsentrert om den, så nå er det slutt, sier Skullerud.

Oppmerksomheten er stor, men der Skullerud har sluttet å lese får spillerne med seg det meste

- Det er kjekt med all denne oppmerksomheten. Og det er mye trøkk rundt oss, mer enn det har vært før. Dette er den eneste måten å få vist oss frem på, så det er bare positivt, sier Håvard Nordtveit.

— Vi får med oss mye, vileserda nyheter vi også, sier Jo Inge Berget.

— Og de av gutta som er på Twitter og sånn får med seg mye av det som skrives og menes om oss via der. Det er bare morsomt, det er gøy å få litt ros, sier Moldes Jo Inge Berget.

- Trives i rampelyset

Etter åpningskampen mot Israel forrige onsdag har interessen for U21-landslaget bare økt. Inn mot semifinalen er pågangen stor og interessen enorm.

Mens Spania avlyste all presseaktivitet torsdag, kjørte Norge på med sitt vanlige opplegg med pressemøte etter trening.

- Med så mye media tilstede, blir det slitsomt for dere?

- Neida. Vi er veldig flinke til å konsentrere oss om det vi skal, da er det bare greit at det er litt styr ellers. Det er bare bra at folk følger med på oss og synes det er artig at vi gjør det bra, sier Håvard Nielsen.

— Vi trives med å være i mediene og i rampelyset. Og det er ekstra gøy når det går bra og de der hjemme bryr seg. Men samtidig synes jeg vi har gjort oss fortjent til oppmerksomheten. Jeg håper folk anerkjenner oss først og fremst for fotballen, så får det at vi er en fin gjeng som byr på oss selv komme i andre rekke, sier kaptein Stefan Strandberg.