Norge-Ungarn 3-3 — Det var et veldig viktig mål for norsk ishockey. Nå har vi fremdeles sjansen til å komme til OL i Torino, sa 21-åringen som av mange er kalt Norges "Nye Shampo".Ungarerne raste og mente Thoresen hadde kølla for høyt da han styrte inn pasningen fra Tore Vikingstad. Men TV-bildene viste at dommeren gjorde rett da han godkjente utligningsmålet som kom da det gjensto 1.35 min. av kampen.Bare litt over et minutt tidligere holdt den norske OL-drømmen på å knuses av et særdeles underlig mål. Den ungarske backen Viktor Szelig slengte pucken i mot den norske sonen. Gummiskiva traff en av stolpene som holder plexiglassene og trillet i et tomt norsk bur. Tomt!- Jeg var sikker på pucken skulle komme ned i rundvantet og gikk ut for å stoppe den. Plutselig var den bare borte. Jeg skøytet bakover for å komme i mål igjen, men da jeg kom tilbake var pucken der før meg, sa keeper Halvor Hårstad-Evjen.Akkurat der og da følte jeg meg veldig liten. Jeg hadde vel blitt syndbukken om det hadde vært det avgjørende målet. Heldigvis reddet Patrick og Tore både meg og laget, sa en lettet Hårstad-Evjen.Trener Roy Johansen så ikke ungarernes 3-2-scoring. Han var opptatt med helt andre ting.- Men vi har jo opplevd å få slike drittmål mot oss før. - Det var mange tanker som suste rundt i hodet da, sa han.Takket være Thoresens utligningsmål, slapp treneren å måtte svare på mange ubehagelige spørsmål. Men selv om han var lettet, var han snar til å poengtere manglende norske ferdigheter foran motstanderens keeper.

Mange sjanser, få mål

— Vi har mange sjanser og gjør få mål. De har få sjanser og gjør mange mål. Vi får ikke større sjanser enn de vi hadde da vi spilte fem mot tre i over ett minutt. Det er dårlig å ikke score da, innrømmet sjefen.De norske spillerne har skutt den ungarske keeperen Levente Szuper god før også, de klarte det igjen i går.Takket være scoringen til Patrick Thoresen blir det ny OL-kval mot Sveits, Danmark og Japan den andre helgen i februar. Vi kan trygt slå fast at dersom ikke Norge hever spillet betraktelig, vil det bli det nærmeste Norge kommer OL i Torino i 2006.

<b>Startet bra. </b>Tore Vikingstad (t.v.) ga Norge ledelsen 1-0 etter bare seks<br/>minutter, og jubler her sammen med Øystein Olsen. Men Ungarn kom sterkt tilbake.