VÅLERENGA — STAVANGER OILERS 7-1

JORDAL AMFI (aftenposten.no): «Shampo» fikk støtte av Morten Ask som er VIFs beste poengplukker denne sesongen:

— De mistet jo helt hodet. De var rett og slett fantastisk udisiplinerte og dummet seg ut, mente Ask.

- Gjorde alt rett

Resultatet i tidenes seriekamp i ishockey var det ingen som så komme. Alle tipsene gikk på en jevn kamp og kanskje spilleforlengelse. Selv i VIF-leiren var det mange som holdt gjestene som knappe favoritter.

— Ja, jeg trodde den skulle gå til sudden death, forklarte Shampo mens spillerne jublet og sprutet champagne på hverandre ute på isen.

— Men i dag gjorde vi absolutt alt rett. Vi tok kommandoen i kampen, jobbet dem helt ut av stilen og var veldig effektive. I tillegg hadde vi en stabil Steffen Søberg i buret, la en stolt trener til.

Søberg fikk ødelagt nullen helt mot slutten av kampen, men var ikke nevneverdig lei seg for det:

— Nei, det ble vel litt mange utvisninger på slutten, og da er det slik som skjer. Det viktigste er at vi får med oss masse selvtillit inn i sluttspillet, mente keeperen som elsket å spille for en fullsatt Jordal Amfi.

— Det ga oss masse energi. Vi bestemte alt fra første minutt. Vi ville mest og gikk mest på skøyter. De hang ikke med, sa Søberg.

Mathias Trygg scoret hattrick uten at hattene regnet ned fra tribunene, men bare storkoste seg:

— Dette hadde jeg ikke drømt om i min villeste fantasi. Jeg husker ikke sist jeg scoret tre i en kamp. Det må være flere år siden, sa yngstemann Trygg.

Hjemmefordel

Han takket pent Eric Chouinard (to ganger) og Brendan Brooks for nydelige pasninger til målene. Spesielt var 2-0-malet til VIF en nytelse. Digre Chouinard bare krummet nakken og satte fart rundt en svimmel Oliers-back. VIF-spilleren løftet så vidt blikket og så Trygg storme inn foran buret. Pasningen var perfekt og styringen av pucken bak Henrik Holm i Oilers-buret like flott. Det lukter egentlig ikke veldig godt på Jordal Amfi, men akkurat den luktet det storhet av.

— Den scoringen var kjempeviktig. Den var litt mot spillets gang, da vi fikk 2-0 i stedet for at de utlignet. Det var nok tøft mentalt for Stavanger, mente Morten Ask som igjen styrte og stelte, mest på godt, men også litt på vondt.

— For oss var ikke bare seriemesterskapet viktig, men også hjemmebanefordelen vi får i sluttspillet. For ikke å snakke om den selvtilliten vi nå tar med oss videre, slo VIF-veteran Ask fast.