I en video på klubbens Twitter-konto forteller Ødegaard hvorfor han vil bli i Arsenal.

– Jeg er veldig glad og stolt, og har en veldig god følelse etter å ha bundet meg her enda lenger. Her har jeg følt meg hjemme fra dag én. Det var et enkelt valg, sier Ødegaard til Drammens Tidende.

Ifølge The Athletic signerer nordmannen en kontrakt på fem år, som varer helt til 2028.

– Han er elsket av alle og respektert av alle, og han fortjener alt han opplever nå, sier manager Mikel Arteta på en pressekonferanse fredag.

Avis: - Ødegaard tjener rundt fire millioner i uken

Kontrakten skal, ifølge The Athletic, gjøre Martin Ødegaard til klubbens best betalte spiller.

Ifølge Daily Mail er det en monsterkontrakt. Avisen skriver at Ødegaard nå vil tjene rundt fire millioner kroner i uken.

Det plasserer ham helt oppe i toppen blant de best betalte spillerne i Premier League, men bak blant annet landslagskamerat Erling Braut Haaland, som skal tjene en ukelønn på rundt 4,5 millioner i uka. Da han signerte med Arsenal (først på lån) i 2021 fikk Ødegaard en lønn på én million i uken, ifølge VGs opplysninger.

Eksklusivt: De ukjente detaljene i Ødegaard-overgangen (VG+)

Ødegaard: – Derfor hører jeg hjemme her

– De vakre øyeblikkene når jeg leder laget ut på banen, og lyden er øredøvende, eller når jeg forlater stadion etter vi har vunnet på overtid og hele bydelen lever. Ingenting av det er mulig uten hele Arsenal-familien. Derfor føler jeg at jeg hører hjemme her, sier Ødegaard i en video klubben har publisert.

Annonseringen kommer kun dager før Arsenal møter erkerival Tottenham.

Ødegaard ble i fjor kåret til årets spiller av klubben, etter en sterk sesong som endte med 15 scoringer for nordmannen. Han ble også tatt ut på årets lag i Premier League.

– Vi blir enda bedre enn i fjor. Vi vil vinne titler. Arsenal er en klubb som skal være med og fighte helt der oppe. Selvfølgelig er det store målet å vinne titler, og nå er vi tilbake i Champions League i tillegg, så det blir mange fronter å kjempe på. Jeg har en god følelse og gleder meg, sier Ødegaard til lokalavisen.

PS! Arsenal - Tottenham spilles søndag kl 15. Den sendes på Viaplay.

Kjenner du en ung fotballspiller med stjernedrømmer? Det nye magasinet «Fotballstjerner» inneholder kule bilder og masse fakta om de beste spillerne i verden akkurat nå. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)