Rennet blir sendt på VG+ Sport.

Johannes Høsflot Klæbo er inne i en svært travel periode med en enorm reiserute i løpet av ei uke. 26-åringen har følgende plan skvist inn på syv dager:

Falun – Trondheim – Værnes – Arlanda – Tallinn – Helsinki – Lahti.

Han mener at renn som det i Helsinki onsdag kveld er en del av fremtiden for langrennssporten.

– Jeg deltok der i fjor også – og det var en morsom erfaring. Masse publikum, enormt engasjement og stor stemning både inne på Olympiastadion i Helsinki og utenfor. Og masse musikk og underholdning, sier trønderen.

– Vi trenger slike konsepter – og jeg heier på slike konsepter som finnene har fått til her. Ja, dette er noe jeg ser frem til.

«Konseptet» Klæbo sikter til, er altså en actionfylt langrennssprint inne på et stadion, midt i en hovedstad, der tilskuerne kan følge løperne hele tiden.

Ettersom VM er over, synes Klæbo det er greit med en tøff periode før sesongen er over:

– For min del var det renn i Falun på fredag og lørdag. Sprint i Tallinn på tirsdag kveld og videre hit til Helsinki Ski Week på onsdag kveld. Deretter går turen til Lahti og World Cup-avslutning. Det er hektisk, men veldig morsomt.

Etter sprintrennet i Falun sist lørdag – der Klæbo vant enkelt – kjørte han og pappa Haakon bil hjem til Byåsen – og kom hjem sent på natt.

I fjor hentet arrangørene ham med privatfly – først og fremst med tanke på corona-smitte. Denne gangen drar verdenscupvinneren med rutefly.

Han deltok på Olympiastadion i Helsinki også i fjor. Det endte med oppskriftsmessig seier – men med overraskende 2. plass til kineseren Wang Qiang.

Klæbo vil få konkurranse fra tøffe navn onsdag kveld: Federico Pellegrino, Richard Jouve, Even Northug og William Poromaa blant andre.

I kvinneklassen går Johanna Hagström, Ane Appelkvist Stenseth, Katharina Hennig og Victoria Carl – samt selvfølgelig Kerttu Niskanen. Nadine Fähndrich vant foran Stenseth i fjor.

VG+ Sport: Se Helsinki Ski Week-sprinten med blant annet Johannes Høsflot Klæbo i aksjon, direkte på VG+ Sport onsdag fra 18.00. Kommentator: Vegard Aulstad og Kari Øyre Slind.