Henrik Kristoffersen, som på sin side har hatt en konflikt med Norges Skiforbund som nådde helt til rettssalen, sier til NRK at han har vurdert like drastiske grep som Braathen.

– Jeg har vært gjennom noe lignende, og det er ingen tvil om at det koster. Jeg har vært i de samme banene og tenkt det samme selv, til tider. Så jeg kan forstå den avgjørelsen han har tatt, sier han til kanalen.

Han sier han har forståelse for Braathens valg, og antyder at skiforbundet tar litt mer enn de gir.

– De problemene jeg peker på der, det ser du resultatet av nå, sier Kristoffersen.

Fredag kom alpinist Lucas Braathen med sjokkbeskjeden om at han legger opp. Bakgrunnen er en langvarig konflikt med skiforbundet om markedsrettigheter.

Skihopper Halvor Egner Granerud forsvarer den samme landslagsmodellen som Braathen sier er årsaken til at han legge opp.

– Toppidretten er nå en gang sånn at det kommer jo nye utøvere. Så i mine øyne er det Lucas Braathen som taper mest på å legge opp, for skiforbundet får nye stjerner og nye utøvere, sier Granerud i et tv-intervju hos TV 2.

– Bør skiforbundet gjøre noen endringer?

– Jeg står veldig for at landslagsmodellen er viktig og riktig, men det betyr ikke at jeg mener at alt skiforbundet gjør er perfekt. Skiforbundet er på ingen måte perfekt, på samme måte som jeg ikke er perfekt eller noen av de andre utøverne er perfekte. Vi har veier å gå, sier Granerud til kanalen.

Overfor VG sier Granerud gjennom hopplandslagets pressekontakt at han ikke har noe mer å legge til.

– Jeg sliter med å synes synd på en idrettsutøver som tjener mange millioner i året og går glipp av en ekstra, sier Granerud til TV 2.

Tidligere denne uken var Granerud ute med et leserinnlegg i Adresseavisen. Der forsvarte han dagens landslagsmodell.

«Vår viktigste oppgave som toppidrettsutøvere er å ikke glemme hvor vi kommer fra, og heller ikke viske ut sporene for de som følger etter oss. Vi må være vårt ansvar bevisst og gjøre det vi kan for at rekrutteringen og engasjementet opprettholdes. Vi må sikre at jobben til alle ildsjeler, mammaer og pappaer der ute, som skal bruke tiden sin på å kjøre og hente på trening, stå i kiosken, i bakken eller i løypa, ikke er forgjeves.» skriver Granerud i innlegget.

FOR LANDSLAGSMODELLEN: Halvor Egner Granerud Foto: Terje Pedersen / NTB

Han advarer også mot å ha «indre fiender» i en sport som allerede trues av global oppvarming.

– Jeg tok selv initiativet til å skrive denne kronikken. Jeg tror at hvis en større andel av sponsorpenger går til utøvere og mindre til forbund, så vil det skape større forskjeller med tanke på hvem som kan holde på og hvem som ikke kan holde på, sa Granerud til VG torsdag.

Han er opptatt av å unngå «privatisering» av den norske idretten.