Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem var sterkt preget etter at gullet var et faktum. Det er bare noen uker siden hele Molde ble rammet av sorg da han mistet samboeren Berit Ingeborgvik Talseth etter lang tids sykdom.

Han har spilt fotball igjennom det hele og var tilbake på banen bare dager etter dødsfallet.

– Det som har skjedd det siste året har vært spesielt. Jeg er så glad og nå skal vi feire. Bare ha positive tanker i dag, sier Wolff Eikrem til Discovery+ ute på Åråsen-matta.

Molde-trener Erling Moe drar spesielt frem kapteinen og hvordan han har taklet det siste året.

– Vi har vært gjennom tøffe perioder hvor dem har stått sammen. Magnus som har vært… vet ikke hvordan han har klart det. Det er spillere som har tatt steg i Løvik, Kaasa, Grødem. Det er en utrolig sesong så langt i forhold til utvikling. Det er en ryggrad i dette laget. For oss her på Åråsen, så er det en perfekt bortekamp, sier Moe til rettighetshaver Discovery.

– Det er en god følelse selvsagt. Fire runder før serien er ferdig. Det er utrolig. Litt av en gjeng. Vi har poengrekord og alt vi kan ta resten av sesongen, så det er mye å spille for resten av sesongen òg, sier Sivert Mannsverk.

Fra høylytt roping av Queens «We Are The Champions» i Molde-garderoben, løp de raskt mot bussen som tar gullvinnerne mot Gardermoen. Hjemme i Molde venter gullfesten allerede i kveld.

På vei ut av Åråsen tok blant andre Martin Linnes seg tid til å snakke med VG. Mange av de andre spillerne hadde allerede sneket seg ut av stadion.

– Det er deilig. Vi finner måter å vinne på. Det gjør vi i dag også. Vi startet sesongen bra, så knotet vi litt. Men etter det har det gått på skinner. Det er veldig sterkt. Vi har ambisjoner oppe i Molde. Det er godt å få ta med seg gullet igjen etter et par år uten, sier Linnes til VG.

– Hvordan blir kvelden?

– Jeg er faktisk helt uviten. Vi har fått streng beskjed om å rekke et fly. Vi må bare kjappe oss.

SERIEMESTER: Magnus Wolff Eikrem feirer seriegull med resten av Molde-laget på Åråsen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Nå skal vi hjem og feire som ekte mestere. Jeg satser på å være hjemme i 8–9-tiden i morgen tidlig, sier en høytflyvende Birk Risa til VG utenfor Åråsen.

Erling Knudtzon spilte elleve år i Lillestrøm. I kveld tok han seriegullet på sin gamle hjemmebane.

– Dette er selvsagt spesielt. Jeg har drømt om å vinne gull på Åråsen i mange år, selv om det kanskje ikke var denne måten jeg hadde sett for meg at det skulle skje, sier Erling Knudtzon til VG.

Med kveldens seier forlenget Molde-laget sin egen rekord med 13 strake seire i seriesammenheng i samme sesong. Molde står nå med 66 poeng. Molde-trener Moe sparer ikke på superlativene når han skal snakke om Molde anno 2022.

– Vi er utrolig fornøyd og stolt. Vi er stolte av klubben og spillerne. Det har vært en fantastisk sesong. Nå er vi utrolig glad og lettet. Vi hadde et mål om å ta det på første forsøk og det gjorde vi. Det er herlig å vinne, sier Moe til VG.

Overfor VG forteller han at gullet betyr ekstra med det bakteppe de har levd med i år.

– Det betyr utrolig mye. Det har vært et utfordrende år, men vi har håndtert det på en utrolig måte. Nå skal vi feire på en euforisk måte.