Allerede før runden var Manchester City vinnere av gruppe G. City-manager Pep Guardiola tok ingen sjanser med skadde Erling Braut Haaland, og valgte også å spare flere andre stjerner.

Gjestenes Rafa Mir headet Sevilla i føringen, men noen minutter etter pause slo Julián Álvarez en lekker stikker til Rico Lewis, som satte inn sitt første mål for Manchester City.

Ifølge Opta er Lewis med sine 17 år og 346 dager den yngste til å score i sin første start i Champions League. Den rekorden tilhørte Real Madrid-stjernen Karim Benzema før Lewis altså slo ham med seks dagers margin.

Haaland-erstatteren med mål og to assists

Drøyt midtveis i omgangen valgte Guardiola å sette innpå Kevin De Bruyne. Belgieren viste seg umiddelbart frem og sendte av gårde en gjennombruddspasning av ypperste verdensklasse.

I bakrom stormet Álvarez gjennom slik Haaland har gjort så mange ganger tidligere i sesongen. Han beholdt roen, rundet keeper og satte inn sitt andre mål i Champions League denne sesongen.

Han scoret også to ganger i ligakampen mot Nottingham Forest, hvor Erling Braut Haaland scoret hat-trick, og dermed står argentineren med fire mål totalt denne sesongen.

Álvarez kronet det hele med å notere seg for assist også på 3–1-scoringen, som ble satt inn av Riyad Mahrez.

Heller ikke i de andre gruppene var det all verden som sto på spill. Tidligere på dagen sikret Real Madrid gruppeseieren etter 5–1-triumf hjemme mot Celtic. RB Leipzig ble nummer to etter å ha slått Sjakhtar Donetsk 4–0 borte.

Ettersom Milan også tok en enkel 4–0-seier mot Red Bull Salzburg i kampen om andreplassen bak Chelsea i gruppe E, var det kampen om gruppeseieren i gruppe H det var mest spenning rundt.

Utrolig fotballdrama

Benfica og PSG vekslet på å toppe gruppen. Det så ikke ut til at Benfica skulle få noe hjelp av Juventus, og det gjorde de heller ikke, i hvert fall ikke i form av italiensk seier eller uavgjort.

Men i Israel rant målene inn. Benfica ga seg ikke før det sto 6–1. Dermed havnet PSG og Benfica likt på innbyrdes oppgjør (begge kampene endte 1–1) og med lik målforskjell. Det betyr at Benfica vinner gruppen foran PSG på flere scorede bortemål!

Kylian Mbappé satte lekkert inn 1–0 for franskmennene, før Leonardo Bonucci utlignet for Juventus. Deretter serverte Mbappé en lekker stikker til innbytter Nuno Mendes, som scoret etter bare noen sekunder på banen.

Fredrik Aursnes startet kampen for Benfica, men ble byttet ut i et dobbelbytte allerede etter 32 minutter. Nordmannen hadde en kjenning i hamstringen ifølge lagets trener.

I Champions League er reglene slik at førsteplassene møter andreplassene i åttedelsfinalene. De kan ikke møte lag fra samme nasjon eller samme lag som de møtte i gruppespillet.

Haaland og Manchester City kan dermed trekke et av disse lagene: Club Brugge, Inter, Eintracht Frankfurt, Milan, RB Leipzig og PSG.