Tobias Halland Johannessen leverte nok en råsterk prestasjon på onsdagens kongeetappe i Tour de France.

Han kom seg med i bruddet som gikk tidlig på etappen, og var blant de siste som måtte slippe da Felix Gall rykket seks kilometer før toppen på det siste fjellet. Han ble nummer seks.

– Det er verdensklasse! sier kommentator Christian Paasche på TV 2.

Skal prøve igjen

23-åringen hadde lite igjen da han krysset målstreken i Courchevel.

– Det var hardt altså. Fikk i alle fall ut det jeg hadde, så jeg er fornøyd. Det var seigt. Vi har kjørt gjennom før, så jeg visste hva jeg gikk til, sier Halland Johannessen til TV 2.

– Nå er det bare å restituere, og prøve igjen.

BRUDD: Halland Johannessen (t.h.) var med i et djevelsk godt brudd på onsdagens knallharde Tour de France-etappe. Det ble hakket for sterkt for å vinne etappen. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB

– Jeg er død

Østerrikeren Gall viste kjempekrefter i det siste fjellet, og tok sin første etappeseier i Tour de France på flystripen i Courchevel.

– Det er utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg var så redd for at jeg skulle bli hentet på de siste kilometerne, sier en følsom etappevinner i seiersintervjuet – før han fikk en bamseklem av lagkamerat Ben O’Connor.

Bak i hovedfeltet ble det også dramatikk: En sliten Tadej Pogačar måtte slippe allerede før Jumbo-Visma satte opp farten opp Col de la Loze.

Sloveneren var dønn ærlig etter målgang.

– Hvordan har du det?

– Fryktelig. Jeg er død, sier han – med et lite smil.

VANT: Felix Gall. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB

Dopingtestet rett før start

Etter tirsdagens elleville etappe måtte Jonas Vingegaard tåle å bli dopingtestet flere ganger.

Ifølge det nederlandske sykkelnettstedet Wielerflits fikk lagbussene til Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar besøk av dopingkontrollører rett før dagens etappe. Begge de to rytterne måtte avlegge ekstra blodprøver.

– Jonas Vingegaard har tatt hele fire blodprøver de siste 48 timene. Vi er glade for å kunne samarbeide om dette, sier Jumbo-Visma-sjefen Richard Plugge.

– Jeg vet med sikkerhet at Jonas er den reneste rytteren noensinne. Jeg tviler ikke på ham, sa Jumbo-Vismas sportsdirektør Frans Maasen til danske Ritzau før onsdagens etappe.

SPRAKK: Tadej Pogacar. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / NTB

Stoppet av bil

Jonas Vingegaard sikret grepet om den gule trøyen med god margin da han litt senere rykket fra resten av favorittene.

– Hvis det var knockout i går, så er dette nærmest å bli slått bevisstløs, å henge på tauene i fjellene, sier Paasche, med referanse til gårsdagens tempobragd.

Pogačar kom i mål hele 7 minutter og 38 sekunder bak Felix Gall.

Dansken startet litt for seint for å hente de fremste i bruddet, men viste overlegen styrke nok en gang. Han leder nå med syv minutter og 35 sekunder i sammendraget.

– Å ha mer enn syv minutter er utrolig, sier Vingegaard på TV 2.

NY BRAGD: Bare uhell kan ta fra Jonas Vingegaard sammenlagtseieren i Tour de France nå. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / NTB

Det kunne dog vært enda mer om ikke en motorsykkel og en bil plutselig blokkerte veien midt i bakken.

– Det var galskap, og mye folk. Jeg måtte stoppe helt opp på et tidspunkt fordi det sto en bil i veien, og det er uheldig. Men det er sånn som kan skje, sier Vingegaard.

Han tok igjen Halland Johannessen med bare en kilometer igjen til toppen.

– Den farten han hadde forbi der. Jeg vurderte aldri å sette meg på hjul. Det er helt rått det han driver med, sier Halland Johannessen om Vingegaard.

Vingegaard ble nummer fire i mål. Simon Yates ble nummer to, mens Pello Bilbao sikret en sterk 3. plass.