KRISTIANSAND: «Hvorfor synes du personen bør bli Årets trener»? Det er et av flere spørsmål vi ønsker lesernes svar på i denne nominasjonsprosessen. Fram til 29. oktober kan du via skjemaet nederst i denne artikkelen foreslå din kandidat, som kan være på barne-, ungdoms- eller seniornivå her i Agder. Deretter presenterer Fædrelandsvennen finalekandidatene, og den personen som får flest stemmer, vil bli historisk første mottaker av Teddy Moens minnepris.

Lillesandmannen Teddy Moen døde 16. mai i år etter er langvarig kreftsykdom. De siste 25 årene av hans 56 år gamle liv var han tilknyttet Norsk Fotballtrenerforening, og to måneder før han døde ble han hedret med Norges Fotballforbunds gullmerke for sin innsats for norsk fotball generelt og fotballtrenere spesielt.

Nå ønsker Fædrelandsvennen og NFF Agder å hedre en trener her på Sørlandet i Moens minne. Det gjøres i forbindelse med Den store fotballfesten, som også er en nyvinning. Den skal avholdes på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand, både onsdag 15. november (for fotballag i alderen 13–19 år) og torsdag 16. november (seniorfotball).

Det er på sistnevnte at Teddy Moens minnepris skal deles ut. I forkant av avstemmingen har en jury bestående av nestleder i NFF Agder Gunnar Engebu, kretsansvarlig for trenerutvikling Leif Otto Paulsen, kretsansvarlig for klubbutvikling Elin Hjemdal og Fædrelandsvennen-trioen Helene Abusdal, Rune Stensland og Daniel Aase valgt ut finalekandidatene.

– Det er spesielt å skulle være med å dele ut en slik pris. Spesielt med tanke på navnet den har fått. Teddy var virkelig trenernes mann, sier Fædrelandsvennens fotballekspert Daniel Aase og utdyper:

– Det å være trener handler om mye mer enn å skape resultater. En trener kan være en av de viktigste personene i mange menneskers liv og har en vanvittig påvirkning på utviklingen av ferdigheter både på og utenfor banen. De gode trenerne er blant de viktigste samfunnsaktørene vi har.

I tillegg til trenerprisen gjøres det på Den store fotballfesten stas på de i alt 14 kretsmestrene i Agder på ungdoms- og seniornivå, på årets spiller blant kretsmestrene, på toppscorerne, på dem med flest børspoeng totalt i Fædrelandsvennens ukentlige lokalfotballrunde m.m.

Her kan du nominere din kandidat til Teddy Moens minnepris.

Daniel Aase (f.v.), Rune Stensland, Gunnar Engebu og Helene Abusdal håper på mange nominasjoner til Teddy Moens minnepris. Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen