Den viktigste forskjellen, er at Teitur i 1990 allerede hadde forhandlet klar en avtale med Lyn da han gikk av den gang. En annen forskjell er at han for tolv år siden gikk fra Brann etter at klubben hadde spilt for seriegull i siste serieomgang. Nå forlater han et Brann-lag som overlevde i eliteserien etter kvalifisering. Denne gangen går det tre dager før forhandlingene kommer i gang. I dag skal Teitur møte Lyn-eier Atle Brynestad.

Tredje Lyn-kontakt

— Jeg har snakket med Brynestad og blitt enig med et møte med ham. Hva møte handler om aner jeg ikke, men det er ikke første gang jeg er blitt kontaktet av Lyn-ledelsen i det siste. Faktisk er dette tredje gangen i løpet av det siste året at de tar kontakt, forteller den tidligere Brann-treneren.

Han legger ikke skjul på at han har forhåpninger til dagens møte, selv om han er forsiktig med å utbasunere dem.

— Det er klart jeg har forhåpninger, men jeg synes vi skal ha møte før jeg sier så mye mer. Men de har jo nettopp fått nei av han dansken (Ove Christensen red.anm.), så jeg har vel vært litt heldig, sier Teitur.

I tillegg har han blitt kontaktet av to agenter, angående å trene andre klubber. Dette skal ikke være skandinaviske klubber.

Hjem til jul med jobb

— Det er ikke noe must for meg at det blir Lyn, selv om det hadde passet bra med tanke på at jeg har familie i Oslo. Jeg har jo flyttet mye rundt, og kan utmerket flytte igjen.

Går det som Teitur håper har han jobb allerede før han reiser hjem på juleferie søndag. Det skal mye til om andre klubber enn Lyn rekker å bli enig med Teitur så raskt.

— Jeg har jo trent Lyn før, og kjenner godt til forholdene. Det er en klubb som viser vilje til å satse, og de viste denne sesongen at de har mange gode spillere. Det er klart det er meget interessant.

Da Teitur Thordarson kom til Lyn i 1991 hadde han nesten umiddelbart suksess i klubben. De to sesongen han var i Oslo-klubben ble det 4. og 5. plass. Den første sesongen kunne imidlertid Lyn kjempet om seriemesterskapet, om ikke en av tidenes lengste skadelister i norsk fotball hadde skapt trøbbel.

På samme sti

— Måten Brann styres på i dag er til hinder for sportslig utvikling. Bergenserne får aldri noen stabil toppklubb før styringsformen forenkles og beslutningsprosessen innad blir gjort mindre tidkrevende, sa Teitur Thordarson i 1990. — Som sportslig ansvarlig synes jeg ikke at jeg har fått være nok med i evalueringen etter sesongen. Jeg er uenig i den modellen klubben har lagt opp til, og føler meg overflødig i Brann-systemet, sa islendingen onsdag.

Mye tyder på at Teitur Thordarson går videre på den samme stien, og setter seg ned på den samme benken som han satt på for 12 år siden.