Brede Hangeland of Fulham Foto: Javier Garcia

Mens Norge forbereder seg til onsdagens landskamp mot Tsjekkia og den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i Parken 6. september, sliter Brede Hangeland hjemme i London.

I kvalifiseringen til Europaligaen borte mot kroatiske Split fikk han et kraftig spark midt på leggen. Det samme skjedde i returoppgjøret i London – sparket traff nøyaktig samme sted. Resultatet ble en knusningsskade i en muskel på framsiden av leggen.

— Egentlig er jeg glad jeg ikke brakk beinet. Jeg fikk en skikkelig hevelse. Det er ikke bra ennå, sier Brede Hangeland til Aftenbladet.no.

Han går til daglige behandlinger for å bli bedre, men skaden er av en slik karakter at landslagskapteinen måtte melde forfall til oppgjøret mot Tsjekkia på Ullevaal.

— Det gjorde meg skikkelig vondt å måtte melde forfall. Det har bare skjedd én gang tidligere. Det var rart å se TV-bildene fra landslagstreningen hjemme i stua i London – uten å være der selv, forklarer Fulham-stopperen.

Friskmelder seg selv

Denne uken har Egil Drillo Olsen uttrykt bekymring for om kapteinen blir klar til de viktige EM-kvalifiseringsslagene mot Island 2. september og Danmark 6. september.

Statistikksenter Premier League:

Hangeland har aldri hatt en slik skade tidligere, og innrømmer at det vil ta tid å bli frisk. Men han beroliger Drillo.

— Jeg kan ikke se at det skal bli et problem å rekke kampen mot Danmark, sier han.

På grunn av opptøyene i London vet han heller ikke om lørdagens serieåpning hjemme mot Aston Villa blir spilt.

- Jeg hørte at det trengs 200 politifolk for å gjennomføre en seriekamp. Dersom bråket vedvarer, blir den kanskje avlyst , sier Hangeland.

- Hvordan vil du beskrive det som skjer i London?

— Det er nærmest surrealistisk hvordan folk holder på. Situasjonen er helt spesiell. Og jeg kjøper ikke de politiske argumentene de oppgir. Dette er pøbelstreker, mener Hangeland.