2010-sesongen var en suksesshistorie for Sogndal fotball. På dagen ett år etter at de rykket opp til eliteserien kommer det frem at det var sjefen for triumfene på banen som også hentet mest hjem i lønningsposen på Fosshaugane i fjor. Vel 800.000 kroner tjente Aabrekk i fjor.

Piotr høyest spillerlønn

Inntektstoppen på skattelistene for dagens Sogndal-lag domineres av spillere som tjente sine penger i Sportsklubben Brann i fjor. Eirik Bakke, Kenneth Udjus og Cato Hansen er et drøyt hestehode foran alle de andre på laget.

Også spilleren som tjente best i Sogndals opprykksår har Brann-tilknytning. Piotr Leciejewski lå bare drøye 30.000 kroner under treneren, før han pakket ned keeperhanskene og flyttet til Bergen.

ALT OM FOTBALLSKATT 2010:

Billige stjerneskudd

Ørjan «Sleggjao» Hopen og stopperen Isak Scheel, som begge har vært støttespillere på laget som ser ut til å overleve i eliteserien denne sesongen, tjente begge femsifrete beløper i fjor.

Med sine drøye 350.000 var Kalmar-klare Mats Solheim formuevinneren i fjorårets Sogndal-mannskap, men han blir smågutt mot Eirik Bakkes knappe 12,5 millioner.

Tore André Flo skattet til England i fjor og står uten inntekt, formue eller skatt til Norge i 2010. HERE ER HELE SOGNDAL-LISTEN: