Han ble kjøpt inn som midtstopper og debuterte som spiss. Begrunnelsen var at nyervervelsen trengte en kamp til å få kjørt seg inn litt. Nå har han fått en uke på seg til å finne seg til rette. Og i morgen får Azar Karadas sin første RBK-kamp som midtstopper ved siden av Erik Hoftun. Litt spent er han selvfølgelig. Men Azar Karadas gleder seg mest.

— Holde fokus

— Det som blir viktig for meg, er å holde riktig fokus hele tiden. Jeg må forsøke å bidra med det jeg er best på, dødballer og duellspill, sier den 189 centimeter lange stopperen.

Hele den siste uken har han fått rolletrening som midtstopper. Han har brukt mye tid på å se og lære, snakke og lytte.

— Jeg ser mye på Hoftun. Ikke bare på han, men på alle de andre også. Her er det utrolig mange spillere som har mye erfaring. Og jeg har snakket mye med dem, Erik spesielt. Det betyr utrolig mye å ha gode og trygge spillere rundt meg, sier Azar Karadas.

- Må være tålmodig

— Er du redd for å mislykkes?

— Jeg kan ikke tenke sånn. Jeg må hele tiden tenke positivt. Skulle det gå trått en periode, må jeg bare jobbe videre. Men jeg må komme inn i stilen til Rosenborg. Dette er et spillende lag. Jeg kommer hit med ydmykhet. Du må være tålmodig for å få spille her, sier Azar Karadas.

Ola By Rise er også spent på å se hva Azar Karadas kan prestere som midtstopper mot de regjerende svenske mestere Hammarby. Men han gir Azar Karadas all grunn til å glemme eventuell nervøsitet foran kampen.

— Azar var igjennom en turbulent uke i forrige uke. Han må få tid på seg, og vi krever ingenting i morgen. Det er seriestarten som er målet vårt, sier Ola By Rise.

Slik starter RBK mot Hammarby: Arni Gautur Arason - Janne Saarinen, Azar Karadas, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Odd Inge Olsen, Christer George, Harald Martin Brattbakk.