Odd Grenland — Viking 1-4

SKIEN (aftenbladet.no): - I dag blir det ikke noe problem å sitte seks timer i buss på vei hjem. Det tror jeg heller ikke supporterne våre synes. Kampbildet stemmer ikke med 4-1-resultatet, men det føles likevel fantastisk, sier Viking-treneren til aftenbladet.no.

Har våknet

Jonevret har løftet laget fra bunnen av tabellen opp til en 6. plass. Nå er Viking faktisk med å kjemper om en topplassering – uten at Kjell Jonevret vil snakke for mye om det.

- Jeg har faktisk ikke tenkt så mye på tabellen. Målet mitt var å redde denne sesongen på en brukbar måte. Da jeg kom virket det som om mange hadde gitt opp og slått seg til ro med at vi kom til å ende på en 12. plass.

Også når det kommer til muligheten for europacupkvalifisering er Jonevret forsiktig.

— Vi ligger bra an i fair-play-konkurransen, så det får bli det som sender oss til Europa, sier han, og smiler.

- Ydmykhet er nøkkelen

Han mener at ydmykhet er hovedgrunnen til at Viking har vunnet fire kamper på rad.

- Det er viktig at vi fortsetter å være ydmyke. Vi må ikke tenke for mye på tabellen. Det som er viktig er å jobbe knallhardt hver dag. Gjør vi det vil vi få betalt til slutt, og da kan vi kikke på tabellen i oktober. I eliteserien er det så jevnt at alle kan slå alle, og det tror jeg spillerne har forstått, sier Jonevret.

Han merker også at spillerne responderer bra på hvordan han ønsker at laget skal spille.

— Vi begynner bli veldig trygge med det vi holder på med. I tillegg har vi Veton Berisha på topp, og det hjelper masse. Vi er blitt mer kyniske, og det er kanskje ikke så underholdene fotball vi spiller, men det satser vi på å gjøre på sikt. Etter de to siste kampene tror jeg imidlertid ikke at noen Viking-supportere klager over underholdningen.