Avisa Nordlys skriver i dag at Agnar Christensen trolig får sparken dersom TIL skulle tape søndagens kamp mot Hønefoss på Alfheim.

Da iTromsø spurte Christensen om dette i formiddag, svarte han:

– Det har jeg ikke kommentar til. Det er Kjetil (Olsen, styreleder TIL Holding) og Vegard (Berg-Johansen, administrerende direktør) som uttaler seg om slike ting. Det er ikke noe tema for meg. Mitt fokus er kampene mot Besiktas og Hønefoss.

– Hvordan vil du beskrive den sportslige situasjonen nå?

– Tabellen kan du også lese. Den er som den har vært. Vi har ikke tatt poengene vi burde gjort. Vi jobber hardt og har fremstått veldig solid de to siste kampene. Vi har hatt fokus på å forbedre oss defensivt og har vært god på det, og så må vi score målene trenger. Jeg er ganske sikker på at vi skal klare å snu det, sier Christensen.

TIL ligger på 13. plass i eliteserien, bare to poeng foran Hønefoss og Start som er på henholdsvis kvalik— og nedrykksplass.

– Føler du at du har full tillit i spillergruppa?

– Ja, det føler jeg, svarer Agnar Christensen.

– Er lojal

TIL har solgt Kara, Ruben Yttergård Jenssen og Saliou Ciss i løpet av de siste åtte-ni månedene.

– Hva synes du om rammene satt av styret?

– Som alltid er jeg lojal til det styret til enhver tid bestemmer. Vi har et oppegående styre som setter rammene som det til enhver tid er rom for.

– Forstår du at det blir spekulasjoner, gitt situasjonen man er i nå, og det faktum at Jonathan Hill forsvant ut og Sigurd Rushfeldt ikke fortsetter i trenerteamet?

– Det må det gjerne bli. Alt har sin naturlige forklaring. Det er mange som er opptatt av TIL. At folk spekulerer er greit, mener Christensen.

TIL har individuell trening og restitusjon i dag, før de i morgen formiddag setter på flyet i retning Istanbul og returoppgjøret mot Besiktas. TIL leder 2-1 etter kampen på Alfheim torsdag.

Defensiv struktur

Christensen vil ikke røpe hva som vil være de viktige fokuspunktene og nøkkelordene overfor spillergruppa de neste dagene, men sier at man nå kanskje forbereder seg enda mer nøye inn mot kampene enn tidligere i år.

– Kan det blir mer 4-4-2, kontra 4-2-3-1-formasjonen?

– For det første har det nå gått et halvt år og dere har ikke sett at vi spiller med tre spillere fremme. Defensivt sett skal vi ikke blottlegge oss, men offensivt er vi tre fremme, mener Christensen.

– Men uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det kun én midtspiss.

– Ja, og vi har tierrollen bak. Mot Haugesund var han ganske offensiv, og vi forsøker å kompensere litt der, men det er en utfordrende rolle. Jeg har ikke behov for å diskutere dette i avisen, sier Christensen.

Og fortsetter:

– Vi skal fortsette å ha den defensive strukturen som har vært bra i det siste. Heller ikke mot Aalesund (1-2-tap) var det dårlig defensivt, selv om vi fikk to mål mot oss. Men vi trenger å vinne kamper. Det er det ingen tvil om.

– Hvordan har spillergruppa respondert på situasjonen dere er i?

– Jeg synes de tar de veldig fint, er positive og veldig lojale til hva vi bestemmer til enhver tid. De gjør en kjempejobb, men å tape kamper gir ikke selvtillit. I prestasjonsgruppen er det ingen som gjemmer seg, alle tar ansvar gjør sitt beste, sier Agnar Christensen.

Verken styreleder i TIL Holding, Kjetil Olsen, eller TIL-kaptein, Miika Koppinen, har svart på iTromsøs henvendelser i dag.