TUNGE SKRITT: Morten Olsen gikk med tunge skritt ut av Parken i går kveld. I dag roper de danske avisforsidene om at han må få sparken. TUNGE SKRITT: Morten Olsen gikk med tunge skritt ut av Parken i går kveld. I dag roper de danske avisforsidene om at han må få sparken. Foto: Lars Poulsen - AP

«En skamplett for dansk fotball. Hvilken tordnende fiasko.»

Danske medier krever Morten Olsens avgang.

En skamplett. Største krise på 30 år. Mikke Mus-lag.

Egil «Drillo» Olsen fikk mye kritikk etter Albania-kampen. Men det er ingenting mot det danskenes Morten Olsen nå opplever.

Våre naboer er naturlig nok langt nede etter sensasjonelle 0-4 for Armenia i VM-kvalifiseringen tirsdag, og alt tyder på at VM i Brasil går uten Danmark.

Og de danske mediene nærmest kappes om hvem som kan slenge ut mest eder og forbannelse etter ydmykelsen i Parken, skriver sporten.dk.

«Gå av, Olsen», er tittelen på B.T.

«Ferdig», skriker forsiden av Ekstra Bladet.

Roper på nytt blod

Morten Olsen må gå, mener Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen.

— Det trengs nytt blod som landslagssjef. Om det skal skje nå, eller først når Morten Olsens kontrakt løper ut, det er det opp til Det danske fotballforbundet (DBU) og Morten Olsen å avklare, skriver Olsen.

— Armenia var ikke noe Mikke Mus-lag, det er det Danmark som er.

B.T. sin fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl krever Olsens umiddelbare avgang.

— Morten Olsens kontrakt med DBU løper frem til kommende sommer, men ettersom VM i Brasil blir uten dansk deltakelse er det ingen grunn til å fortsette med ham ved roret. Gi plass til en ny som kan bruke de kommende år på å spille sitt eget landslag sammen, skriver han.

En skamplett

Også moderate Berlingskes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard vil fjerne Olsen, som har sittet i 13 år.

— Akkurat nå er det vanskeligere enn noensinne å forsvare landslagssjefen. Det tok 13 år før jeg kunne få lyst til å skrive at dette landslaget nå ligner noe som trenger ny energi, nye inputs, ny ro og kanskje en annen taktisk rytme. Altså en ny landslagssjef og gjerne med det samme.

Politikens redaktør Søren Olsen skriver:

— Resultatet og prestasjonen var en skamplett for dansk landslagsfotball. Farvel til VM i Brasil. Hvilken tordnende fiasko.

Jyllands-Posten konstaterer: «Den totale og uhørte kollaps».

Avisens sportsredaktør Christian Thye-Petersen oppordrer DBU til å «intensivere arbeidet med å finne en erstatter for Morten Olsen» .

Ekstra Bladet gir Olsen karakteren 0, som defineres som «skift sport» for prestasjonen på benken. Samme dumpekarakter får Simon Kjær, Andreas Bjelland, Simon Poulsen, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen.