Oslo 20120525.Alexander Tettey på fotballandslagets pressetreff på Ullevaal stadion fredag, i forbindelse med landslagskampen i fotball mellom Norge og England.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
tettus
Birmingham City manager Chris Hughton takes to the touchline for his team's English FA Cup soccer match against against Wolverhampton Wanderers at St Andrews Stadium, Birmingham, England, Saturday, Jan. 7, 2012. (AP Photo/Jon Super) Foto: JON SUPER, NTB scanpix

Alexander Tettey, som har slitt med spilletiden i Rennes, forlater fransk fotball til fordel for Norwich City i Premier League.

Det bekrefter spillerens rådgiver Bjørn Tore Kvarme overfor adressa.no fredag kveld.

Overgangssummen for 26-åringen er ikke offentliggjort, men etter det Adresseavisen erfarer skal summen ligge på rundt 1,25 millioner euro, omlag 10 millioner kroner. Tettey ble i sin tid solgt fra Rosenborg til Rennes for omlag 40 millioner kroner.

— Alex er veldig fornøyd akkurat nå. Det har alltid vært en drøm for ham å spille i England, sier rådgiver Kvarme.

Skrev under for to år

Midtbanespilleren skrev fredag kveld under på en avtale med Norwich som gjelder for to år, med opsjon på et tredje.

- Det har vært snakk om flere klubber, men vi tror jo at dette er en klubb som passer for Alex. Vi har snakket med manageren, og de har gjort et godt forarbeid på ham, sier Kvarme.

Norwich, som havnet på 12. plass i Premier League i fjor, fikk en meget tung start på årets Premier League, med tap 5-0 borte mot Fulham. Laget møter Queens Park Rangers på hjemmebane lørdag.

Tetteys overgang ble registrert for sent fredag kveld til at 26-åringen kunne bli spilleklar til lørdagens kamp, men han vil etter all sannsynlighet bli presentert på Carrow Road, enten i pausen eller før kampen.

— Det er cupkamp på tirsdag, men det er ikke sikkert at godkjennelsen kommer så fort. Det kan hende han må vente med debuten til bortekampen mot Tottenham neste helg, sier Bjørn Tore Kvarme.

Fornøyd manager

- Jeg er henrykt over at vi har sikret oss Alexander, og jeg tror virkelig at han vil bli en solid forsterkning for oss , sier manager Chris Hughton til klubbens hjemmeside.

— Han er en meget god spiller med internasjonal erfaring, og han er i en god alder for oss, mener manageren.

Åge Hareide og Erik Fuglestad er de eneste norske spillerne som tidligere har spilt for «Canaries».

Etter Tetteys bekreftede overgang er ikke lenger Fulhams John Arne Riise og Brede Hangeland de eneste nordmennene i Premier League.