Verken Håvard Nielsen, Tarik Elyounoussi eller Alexander Søderlund evnet å score i den triste forestillingen hjemme mot Estland tirsdag. Moldes Fredrik Gulbrandsen ble sittende på benken hele kampen, og var skuffet over at han ikke fikk bidra.

Nå er han ivrig etter å vise seg frem, og er sikker på at han kan utgjøre en forskjell dersom han får muligheten i den viktige bortekampen mot Aserbajdsjan søndag.

— Jeg har spisskompetansen som kan hjelpe Norge til seier. Jeg føler jeg er bra nok, og håper jeg får sjansen til å vise det, sier 22-åringen selvsikkert til Rbnett.

Ambisjoner

Den eksplosive angriperen scoret ti mål på 19 kamper fra start for Molde denne sesongen, og har vært så fremtredende at Per-Mathias Høgmo nok en gang har funnet plass til ham i landslagstroppen. Her har han større ambisjoner enn å bare sitte på benken.

- Det er ikke bra nok å bare være med, jeg vil spille. Det eneste jeg kan gjøre er å bevise på trening at jeg er god nok, at jeg vil være med og at jeg er klar for oppgavene som venter, sier han.

Gulbrandsen kom til Molde i fjor sommer, og har utviklet seg mye både under Ole Gunnar Solskjær og Tor Ole Skullerud. På banen har han først og fremst blitt en bedre avslutter, men han har også blitt mer profesjonell og påpasselig i hverdagen.

— I Molde er det enkelt å være profesjonell. Jeg er i en klubb med en sterk vinnerkultur, og har blitt en bedre fotballspiller i løpet av tiden min her, sier han.

Høgmo-skryt

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo på torsdagens pressetreff. Foto: NTB SCANPIX

På onsdagens pressekonferanse på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika, ville ikke Per-Mathias Høgmo røpe hvem han planla å starte med på topp mot Aserbajdsjan. Han tok seg imidlertid tid til å rose Gulbrandsen for fremgangen han har vist.— Jeg så Fredrik på trening nylig og sa til han at "du tar nye steg hele tiden". Han er blitt mye mer distinkt i avslutningene sine, særlig på volley og førstetouch etter innlegg. Det er gøy å se. Han har i dag en spisskompetanse i det å dra i rom og strekke motstanderen, og når han utvikler målscorerferdighetene sine ytterligere, blir han en meget spennende spiller, sier Høgmo.