Reginiussen har vært svært viktig for et Rosenborg-lag som topper tabellen suverent etter åtte serierunder. 20 poeng på åtte kamper er fasiten foran tirsdagens kamp mot TIL på Lerkendal.

Og sentral i veien dit har midtstopper Tore Reginiussen vært. Kjetil Kroksæter, kommentator i Adresseavisen, har fulgt Rosenborg gjennom mange år. Han er ikke i tvil om den tidligere TIL-spilleren betydning.

– Tore har vært lagets beste spiller så langt i år. Stabilt god hele veien, og har holdt forsvaret sammen som har gjort at Rosenborg nesten ikke slipper inn mål, sier Kroksæter til iTromsø.

Nyter skadefri tilværelse

Kommentatoren sier det «har vært en fornøyelse å se Tore i 2017».

– I 2015 hadde han en alvorlig skade da akillessenen røk. Noen trodde kanskje han var ferdig som toppspiller, men han har motbevist det og jobbet steinhardt for å komme tilbake. Tore har ikke det største fotballtalentet, men er i toppklasse når det gjelder holdninger og seriøsitet, sier Kroksæter.

Reginiussen selv gleder seg over å være skadefri. Noe han ikke tar for gitt etter alvorlige skader tidligere i karrieren.

– Nå er kroppen fin, og jeg har trent jevnt og trutt, bank i bordet. Akillesen røk i 2015, og i samme slengen tok jeg noe greier i ryggen. Nå vil jeg bare nyte det så lenge det varer, sier Reginiussen til iTromsø.

Reginiussens avtale med Rosenborg går ut etter 2018-sesongen. Hva framtiden bringer vet finnmarkingen ikke, men han vet hva som er høyest prioritert.

– Hvis jeg får muligheten vil jeg avslutte karrieren i Rosenborg. Det er ingen plasser jeg heller vil være enn her, sier Reginiussen som gjennom flere år har vært lenket tilbake til Tromsø og TIL.

– Jeg får se om jeg i hvert fall får vært innom Alta før jeg legger opp, sier han og ler.

Kroksæter er ikke i tvil om at Reginiussen burde være ønsket med.

– I den formen han er i nå er han jo en av de første som blir tatt ut hver gang, og midtstoppere kan jo holde på lenge, sier Adressa-kommentatoren.

– Spiller ikke til jeg er 41

31-åringen vil ikke tallfeste hvor lenge han skal spille fotball på toppnivå.

– Jeg blir ikke å spille fotball når jeg er 41 år som Kjetil Wæhler gjør, sier Reginiussen som har en travel periode foran seg også utenfor banen.

– Jeg studerer fysioterapi på NTNU på halv tid. I juni har jeg en praktisk eksamen på førsteåret som det må legges litt tid og energi i. Kombinert med fotballen er det en kabal som må gå opp, sier Reginiussen.

TIL har han møtt en rekke ganger som spiller, men erkjenner at det er noe spesielt å møte sitt gamle lag der han debuterte som eliteseriespiller i 2005 under Ivar Morten Normark som trener.

– 16. maikampene er blir morsomme, og det blir nok artig for TIL å spille foran fulle tribuner. Det er de ikke akkurat vante til, sier midtstopperen.

– Rosenborg har ikke overbevist spillemessig selv om de har tatt mange poeng. At serien er så jevn at ingen lag skiller seg ut i spillet er et svakhetstegn, er Kroksæters dom.