Angel Di Maria spilte under 30 minutter i PSG-debuten, men rakk å markere seg med en assist. Angel Di Maria spilte under 30 minutter i PSG-debuten, men rakk å markere seg med en assist. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau

Di Maria: - Jeg forlot United på grunn av Louis van Gaal

Argentineren fikk nok av Gaalskapen.

Forrige sommer fikk United-fansen drømmen i oppfyllelse: En stor stjerne ankom Old Trafford. Men Di Maria i United-drakt fungerte aldri slik klubben håpet.

Tidligere denne måneden ble Di Maria klar for Paris Saint Germain — som også var interesserte i ham forrige sommer.

Ryktene om at midtbanespilleren var på vei bort fra United begynte å florere tidlig denne sommeren. Louis van Gaal gikk ut i mediene og fortalte at det var opp til spilleren selv å bestemme hva som ville skje videre.

Argentineren valgte å forlate de røde djevlene — nå forteller han hvorfor:

— Van Gaal har sin filosofi, og det er en av grunnene til at jeg ønsket å forlate Manchester United, sier Di Maria til ESPN, ifølge The Mirror.

— Det er vanskelig å tilpasse seg van Gaal. Jeg hadde flere krangler med han, innrømmer Di Maria.

Den lille teknikeren åpnet så lovende medflere assister, etterlengtet fart på midtbanen og en nydelig scoring mot Leicester.

Utover i sesongen ble Di Maria bare svakere og svakere. Både skader, et innbrudd i hjemmet og posisjonsskifte fikk skylden for formsvikten.

— Jeg hadde en veldig god start, og så ble jeg skadet. Det fungerte ikke helt for meg, og van Gaal forandret posisjonen min. Jeg pratet med Laurent Blanc (manager i PSG), og han menter at jeg bør spille i en lignende rolle som jeg gjorde i Real Madrid.

Di Maria åpnet med å spille venstre indreløper i Van Gaals 4-4-2-diamant-formasjon, før han etterhvert ble brukt som fremskutt midtbanespiller og også helt på topp.

I hans siste sesong i Real Madrid spilte argentineren oftest som indreløper i en 4-3-3. Det vil han trolig også gjøre i PSG.