VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

25 sekunder tok det før Molde var i ledelsen. En blytung start på kampen. Etter det var Molde først på nesten alt i 93 minutter. Da kan det ikke gå bra.

Klasseforskjellen var stor på Aker stadion i kveld. Molde-spilleren løp stort sett fra sine motstandere og trippet seg elegant forbi et stadig mer svimmelt Viking-forsvar. Vi så trege ut i store deler av kampen.

Se høydepunkter:

Seieren mot Stabæk sist gav et lite håp , men det er dessverre et faktum at store deler av Viking-laget ser slitne ut. I midtforsvaret gjør Soares enkle feil og "Indi" sliter med tempoet. Haugen hadde en grusom kamp etter at han nærmest hadde årsbeste mot Stabæk.

På midten virker Mets som 50% av den spilleren han var tidligere i sesongen og fremover på banen er det fullstendig stopp. Touchen sitter ikke for Jon Dadi, nigerianerne våre er ikke i form og Zymer er mildt sagt variabel. Den eneste som kommer fra dagens kamp med æren i behold er egentlig Iven Austbø.

Sverrisson kommer inn og scorer ett flott mål, mens Kieffer Moore kommer inn og beviser nok en gang at Viking heller kunne gått for en unggutt fra egen stall.

Viking gikk på en smell etter semifinaletapet – det er det ingen tvil om. Laget har ikke vært det samme etter den smertefulle kvelden. Molde på sin side har fått en opptur på tampen av sesongen med gode prestasjoner i e-cup og Solskjær tilbake på sidelinja. Det utgjorde forskjellen i kveld.

Men selv om Molde var kvikke og gode hadde Viking muligheter i kveld. Kampens øyeblikk var uten tvil starten på annen omgang når Abdullahi spiller fri Zymer. Unggutten har alle muligheter til å utlikne, men setter ballen utenfor mål. Like etter scorer Molde to kjappe og kampen er over.

Jon Dadi Bodvarsson og VIking fikk det ikke til å stemme mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sesongen er ikke helt kaputt, men det skal skje et lite under i siste serierunde om Viking skal unngå femteplassen. De andre resultatene i kveld fører til at Viking må vinne mot Mjøndalen og Odd må tape hjemme mot LSK for at vi skal knipe fjerdeplassen. Det kan selvsagt skje, men da må vi slå et desperat Mjøndalen som må ta poeng for å klare kvalikplassen. I tillegg må Odd tape hjemme for et LSK-lag som ikke har noe å spille for.Det kan selvfølgelig skje, men da må alt være mye bedre enn i dag.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?