I 3.-divisjonsoppgjøret mot Ishavsbyen var han sist på et innlegg som ble stusset inn i nettet. Dessverre for Gundersen ble det annullert.

— Jeg mener det var feilaktig, men vi ledet så mye at det spiller ingen rolle. Men det var kjedelig å ikke få målet, sier Gundersen til iTromsø.

- Ofrer hundre prosent

Hadde målet blitt godkjent, ville det blitt hans tiende scoring for sesongen. Det er oppsiktsvekkende mye for en midtstopper.

Gundersen har fire mål i 3.-divisjon og fem mål i NM for G19-lag i 2015. Til sammenligning har verken Magnar Ødegaard eller Simen Wangberg scoret i løpet av de 25 serierundene som er spilt for A-laget.

— På det nivået Jostein spiller i dag, har han vært knallgod på frispilling og er trygg med ballen. På sikt mener jeg han kan utvikle de offensive ferdighetene til å prestere også i eliteserien, sier TIL 2-trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

Mot Ishavsbyen noterte Gundersen seg for en målgivende pasning til Jakob Mamosh Lillestjerna.

- Hva gjør at du er så ofte der det skjer offensivt?

— Jeg har kanskje en råskap i hodet som gjør at jeg vil komme først på ballen og ofrer hundre prosent i duellene, sier Gundersen.

Treårsavtale

iTromsø meldte i sommer om at Gundersen hadde spilt så godt at TIL-ledelsen ønsket å gi han førstelagskontrakt fra kommende vinter.

— Den kommer til å starte fra 1. januar og vare i tre sesonger. Det blir tre gode år, håper Gundersen.

For et snaut år siden debuterte han for A-laget, i siste serierunde i 1.-divisjon mot Hamkam.

— Nå har jeg fått ett år til med erfaring, og har spilt meg varm i trøya, sier 19-åringen som har trent fast med klubbens beste spillere i hele 2015. ## Dobbeltriumf

Gundersen var ikke en profil da han starte på videregående skole, men har jobbet seg fram i det stille.

— Jeg har aldri vært på noe regionslag eller aldersbestemt landslag, sier Gundersen.

— Han stikker seg aldri fram, men vil fortsette å utvikle seg i det stille og er en vi kan stole på, tilføyer Andressen.

Med opprykket til 2.-divisjon i boks ser Gundersen mot muligheten for en dobbeltriumf.

— Målet er å vinne NM for 19-åringer og på den måten ta «The Double», sier Gundersen.