TROMSØHALLEN: – Henrik kommer til å spille og blir viktig for oss. Han er for første gang i startfemmeren vår, sier Storm-trener Kenneth Webb til iTromsø.

– Forventer du noe ekstra fra ham i år?

– Uten tvil. Han er klar. Han har bygget seg opp og er en av de ungguttene som har jobbet hardest både fysisk og mentalt for å bli en BLNO-spiller. Han er en stor atlet. For at vi skal få suksess, må han bidra, sier Webb.

Henrik Lange vokste nærmest opp i Tromsøhallen. Faren Jeff Lange var i mange år både spiller og trener for byens basketballstolthet. Å løpe ut på banen som en av Storms viktigste spillere, har vært en drøm for Henrik. Lenge.

– Det er artig å høre det treneren sier. Jeg har vært mye her oppe i hallen og trent mye på Sats. Det er artig at all jobben betaler seg til slutt. Det er derfor man gjør det. Alle har lyst til å starte kamper og spille 40 minutter. Det er hva det handler om, sier Lange til iTromsø.

Ny rolle

Riktignok har han startet et knippe kamper for Storm før, men det er annerledes nå.

– Det er en ny rolle på laget og mer ansvar. Det handler om å ta vare på muligheten jeg har fått, og jeg må produsere, sier 20-åringen.

– Er du klar for dette ansvaret?

– Ja, jeg tror alder har lite å si, så lenge man er god nok og føler seg god nok. Mye sitter i hodet også, sier den 192 centimeter høye basketballspilleren.

Storm serieåpner mot Fyllingen og Nidaros Jets i Bergen kommende helg.

– Alle sammen må finne sin rolle i de første kampene. Jeg har lyst å bidra med litt poeng. Vi kan ikke bare stole på amerikanerne. Det har vi sett hvert eneste år. Basket er fem mot fem – ikke to mot fem. Vi må ha opp mot åtte stykker som kan være med å bidra, sier Lange.

LES OGSÅ: Fnyser av tabelltips

Sluttspill-forbannelse

Storm ble seriemestere forrige sesong, men endte på tredjeplass i sluttspillet «final four».

– Topp fire er selvfølgelig et mål, men jeg tror alle her har lyst å vinne serien. Det er serien og sluttspillet som teller. Siden vi aldri vinner sluttspillet, så er det seriemesterskapet vi går for, humrer Lange, og viser til at Storms sluttspill-forbannelse.

Klubben har bare vunnet kongepokalen en gang – i 1997 – og da het klubben Tromsø basketballklubb.

– Vi skal prøve å vinne sluttspillet igjen. Vi får håpe det går, understreker Lange.

Kenneth Webb tror det blir litt «voksesmerter» i Storms unge stall, men sier det er helt OK. Han tror på spillerne sine.

– Vi har mistet så mange spillere at vi er avhengig at flere tar steg; Henrik, Aslak (Smalås) og 1998-ungguttene. Alle må bidra for at vi skal ha suksess. Vi kommer ikke til å vinne noe med kun to amerikanere, sier Webb.