ULLEVAAL (aftenposten.no): Kjetil Rekdal havnet i en disputt med Molde-trener Tor Ole Skullerud på vei til garderoben ved pause.

Og det drøyde før de tok hverandre i hånden etter kampen.

Overfor C More reagerte Rekdal i pausen på at Skullerud hadde blandet seg bort i hans oppførsel på sidelinjen.

— Det er rart at en trener på motstanderlaget er mer opptatt av hva jeg holder på med enn det som skjer på banen. Men han har vel et NFF-emblem på jakken sin som gjør at han tror han kan mene noe om alt, sa Rekdal.

Først i intervjusonen, 20 minutter etter kampslutt, tok trenerne hverandre i hånden.

— Dette er sånn som mediene er veldig opptatt av, at vi skulle hatt en fight og så videre. Han begynte å blande seg inn i hva jeg drev på med og det synes jeg han skal holde seg for god til. Da slang jeg en melding tilbake som kanskje var litt over kanten, men dette må vi legge fra oss. Jeg har ingen grunn til å oppsøke han etter den disputten, sa Rekdal.

— Jeg har ingen kommentar til det som skjer. Det er en tøysete sak. Dette er sånn som skjer rundt en benk i en fotballkamp innimellom, jeg er lugn rundt det der. Jeg fikk takket ham for kampen nå. Det er ikke så mye mer vi pleier å gjøre enn det, sa Skullerud.

Klasseforskjell

Molde-treneren var, naturlig nok, smørblid etter 2-0-seieren og overkjørselen av Vålerenga på Ullevaal.

I første omgang var det klasseforskjell. Molde kjørte over et tafatt Vålerenga-lag. Daniel Chima Chukwu sendte Molde i ledelsen midtveis i første omgang.

Og da Fredrik Gulbrandsen la på til 2–0 drøyt 20 minutter før slutt var det ingen tvil om seieren. Molde slakket noe ned på tempoet og på slutten av kampen skapte Vålerenga de tre eneste sjansene de fikk i kampen.

— De var et par hakk bedre enn oss, erkjente Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Molde har 11 poengs forsprang ned til Odd, før telemarkingene søndag gjester Åråsen og Lillestrøm.

Romsdalingene er på vei mot sitt tredje seriegull på de fire siste årene. De ligner et nytt «lokomotiv» i norsk fotball, slik Rosenborg var det på 90-tallet.

— De har satt standarden for oss andre. Molde har god økonomi, de har gode spillere, de har gode trenere, de har helheten. Molde har fått et forsprang nå som gjør at de står ganske støtt i konkurransen med oss andre. De er jevnt over bedre enn motstanderen i hver eneste kamp, sa Rekdal etter fotballeksjonen.

På spørsmål om Molde var i ferd med å bli ett nytt Rosenborg, svarte Vålerenga-treneren:

— Kanskje. Men jeg tror nok at de kommer til å miste spillere fremover, det er ikke sikkert de klarer å bygge under like godt hver gang, slik de har gjort nå. De kjøper det de peker på. Og det er deres rett. Det er Moldes posisjon at de styrer overgangsmarkedet og har de beste spillerne og den beste stallen. De har et kjempeforsprang til oss andre. Jeg kan ikke si noe annet enn at det er godt jobbet.

« Ingen kollaps »

Molde er veldig solide. Trener Skullerud forklarer suksessen med spillere som er flinke til å nullstille. De "rister av seg" seirene med en gang. Og tenker på neste prestasjon.

Drøyt midtveis i september har laget 59 poeng. Det er nær sluttsummen som vanligvis holder til seriegull.

Molde må tape halvparten av sine seks siste seriekamper, samtidig som Odd vinner sine resterende, for å miste seriegullet.

Men i Molde er det ingen frykt for kollaps. De gleder seg heller til å vinne neste kamp.

— Det kommer ingen kollaps i Molde. Vi er altfor solide til det.

Det var romsdalingenes tredje strake borteseier.

— Det var et strålende Molde-lag som gjennomførte en nesten prikkfri bortekamp, igjen, det var tredje på rad. Vi er gode fremover, vi er gode bakover, vi gir nesten ikke bort målsjanser her. Det er jeg imponert og stolt av. Vi er bunnsolide, vi har vært det hele veien.