− En unødvendig, men soleklar straffe, som det bare er å takke for, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen om situasjonen som ga 1-0-seier mot Aalesund.

En tam og til tider kjedelig kamp mellom Aalesund og seriemester Rosenborg var i ferd med å ebbe ut med 0-0. Men så fikk Rosenborg straffe, to minutter inn i tilleggstiden.

− Det er omvendt livtak på Mathias (Vilhjalmsson) av Leke James, i en helt ufarlig situasjon. Det var helt unødvendig av ham, men straffen er soleklar. Så da er det bare å takke for gavepakken som ga oss seieren, forteller Kåre Ingebrigtsen.

Uten landslagsspillerne

RBK-treneren ga alle landslagsuttatte spillere fri til kampen i Ålesund, med unntak av keeper André Hansen. Det betød at Alexander Søderlund, Pål André Helland og Ole Selnæs, i tillegg til Hoilmar Eyjolfsson, ikke var med i kamptroppen. I tillegg var Tore Reginiussen og Mikael Dorsin er ute med skade.

− Kampen var veldig preget av at den var mellom to lag som ikke hadde så voldsomt mye å spille for. Tempoet var ikke all verden. Vi skulle være tette, kompakte og fornuftige. Det klarte vi å gjennomføre, for AaFK klarte ikke å skape nevneverdig mot oss. Men samtidig klarte ikke vi å ta vare på kontringsmulighetene. Det var litt skuffende, mener Ingebrigtsen.

− Mange som fikk vist seg frem

Med landslagsspillerne ute, var det mulighet for andre spillere å vise seg frem. Og ikke minst; melde seg på i diskusjonen for lag og kamptropp til cupfinalen om to uker.

− Det er ikke bare den det er viktig å vise seg frem for. Også med tanke på kommende sesong var det viktig for flere av spillerne å vise at de ønsker å være med. Jevnt over synes jeg de responderte bra, sier RBK-treneren. Som spesielt nevner Magnus Stamnestrø.

− Jeg synes det var artig at han gjorde en meget god kamp. Han har tatt vare på de mulighetene han har fått, og mot AaFK preget han kampen. Det er betryggende å se.

Siste brikke for perfekt sesong

Nå venter to uker med forberedelser til cupfinalen mot Sarpsborg 08. Rosenborg skal være i Trondheim gjennom hele oppkjøringen.

− Vi får to gode treningsuker, og skal bruke tiden godt til å finpusse inn mot Ullevaal. Cupfinalen er den siste brikken som skal på plass for en perfekt sesong, så vi gleder oss stort, smiler Kåre Ingebrigtsen.